Cumhurbaşkanı Macron sınır dışı edilen Fransız Gazeteciyi aradı

Cumhurbaşkanı Macron sınır dışı edilen Fransız Gazeteciyi aradı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Türkiye’den sınır dışı edilip Fransa’ya gönderilen Fransız gazeteci Mathias Depardon ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Hem sesini duymaktan hem de Fransız topraklarına vardığını öğrenmekten mutluluk duyduğunu söyleyen Macron "Yapmamız gerekeni yaptık, herhangi bir karşılığı olmadan açık, saydam şekilde talep ettik" dedi. Macron gazetecinin mesleğine devam edeceğini ve eve kavuşmanın tadını çıkarmasını söyledi.

ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR EDECEK

Macron görüşmesinde, "Erdoğan da yapması gerekeni yaptı, hatta yarın arayıp kendisine teşekkür edeceğim" dedi. Tutukluluk şartlarını öğrenmek isteyen Macron "Kötü muamele gördünüz mü?" sorusunu sorup ayrıca Depardon’un diğer Avrupalı gazeteciler ile görüşüp görüşemediğini de öğrenmek istedi.

Öte yandan Macron’un neşeli ve olumlu tavırları gözlerden kaçmadı. 

PARİS/İHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN