Son dakika! Afrin'e ilerleyen rejim güçleri, TSK'nın top atışıyla geri çekildi

Son dakika! Afrin'e ilerleyen rejim güçleri, TSK'nın top atışıyla geri çekildi

Son dakika! Reuters, Halep'ten yola çıkan Esad'a bağlı rejim güçlerinin Afrin'e girmeye başladığını duyurdu. Rejim bayrağı taşıyan grubun PYD'ye destek veren İran yanlısı Şebbiha milisleri olduğu öğrenildi. TSK konvoyun güzergahını top atışları ve SİHA'larla bombalandı. Grup, kente 10 km kala, uyarı atışlarının ardından geri çekildi. Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'un Türkiye'ye 'rejimle muhatap ol' mesajı vermesinin ardından yaşanan gelişme bölgede tansiyonu yükseltti.

Uluslararası haber ajansı Reuters, Halep'ten yola çıkan Esad yanlısı güçlerin Afrin'e girmeye başladığını duyurdu. Görüntülerde rejim bayrağı taşıyan grubun, PYD'ye detek veren İran bağlantılı Şebbiha milisleri olduğu öğrenildi. TSK, konvoyun güzergahındaki Meyremin, Kuraybah bölgelerini SİHA ve toplarla bombaladı. 

Suriye devlet televizyonu da TSK'nın konvoya yönelik bombandımanını son dakika gelişmesi olarak geçti. 

Rusya'dan gelen 'Türkiye rejimle görüşsün' mesajının ardından yaşanan gelişme bölgede tansiyonu yükseltti. 

18-02/20/flas-iddia-milisler-afrin-e-girmeye-basladi-10863312.jpg

AA ise, Afrin’e ilerlemeye çalışan rejim yanlısı terörist grupların, uyarı amaçlı topçu atışı üzerine kente yaklaşık 10 km kala geri çekildiğini duyurdu. 

18-02/20/flas-iddia-milisler-afrin-e-girmeye-basladi-10863432.jpg
TSK'nın top atışı böyle görüntülendi. 

SINIRDA TANSİYONU YÜKSELTEN HAREKETLİLİK

LAVROV'DAN DİYALOG ÇAĞRISI

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, bugün yaptığı açıklamada "Afrin’deki durum, Şam ve Ankara’nın doğrudan diyalog kurmasıyla çözülebilir" demişti. 

Lavrov, Rusya'nın Türkiye'nin Suriye'deki durumla ilgili kaygılarını ve Kürtlerin arzusunu anladığını kaydederek bu konuda spekülasyon yapılmaması gerektiğini belirtti.

Bu hususların Astana'da Rusya, Türkiye ve İran arasında liderler düzeyinde de olmak üzere istişare edildiğini anımsatan Lavrov şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye'nin kaygılarını ve Kürtlerin arzusunu kabul ediyoruz. Kabul etmediğimiz ve karşı çıktığımız husus, yabancı güçlerin jeopolitik ve dar görüşlü amaçlarına ulaşmak amacıyla Kürt halkının meşru çıkarlarıyla hiçbir alakası olmayan gündemlerini Suriye'de öne çıkarmak için bu arzular üzerinde spekülasyon yapma girişimleridir."

KRİTİK ZAMANLAMA

Rusya'nın Türkiye için rejimle doğrudan diyaloğu işaret etmesi, Şam yönetiminin PYD ile Afrin'e girmek için anlaşma yapma girişiminin ardından geldi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Rus lider Putin'le görüşmesinde "Rejim girerse sonuçları olur" uyarısı yapmıştı. Putin ise bölgede hareketlilik olmadığına dikkat çekerek "Baştaki anlaşmaya sadığız" karşılığını vermişti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da "Eğer rejim, YPG'yi temizlemek için girerse problem yok, YPG'yi korumak için giriyorsa bizi, Türk askerini hiç kimse durduramaz" açıklaması yapmıştı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN