Ukrayna Parlamentosundan AGİT'e çağrı

Ukrayna Parlamentosundan AGİT'e çağrı

Ukrayna Parlamentosu, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Ukrayna Özel Gözlem Misyonu raporunda Rusya'nın yasa dışı ilhak ettiği Kırım'da Duma seçimleri yapmasına yer vermemesine tepki gösterdi.

Genel Kurulda alınan kararda, Kırım ve Sivastopol’de yapılan Duma seçim sonuçlarının AGİT Gözlem Misyonu tarafından görmezden gelindiği belirtilerek, bundan duyulan endişe vurgulandı.

Kırım ve Sivastopol'ün Ukrayna’nın egemenliğinde ve ayrılmaz bir parçası olduğu ifade edilen kararda, 'Rusya, Duma seçimlerini kendi egemenliği altında olmayan yabancı bir devletin topraklarında gerçekleşmiştir. Bu yüzden Rusya Federasyonu Duma seçimleri yasal kabul edilemez.' değerlendirmesinde bulunuldu.

AGİT raporunda bu duruma yer verilmemesiyle ilgili AGİT ve üye ülkelerin parlamentolarına başvurulmasını kararlaştıran Ukrayna Parlamentosu, "Gözlem Misyonunun acil bir şekilde seçim sonuçlarına tepki göstermesi ve konuyu değerlendirmeye alması" çağrısı yaptı.

KİEV/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN