Emekli maaşlarında büyük adaletsizlik! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı rakamda dikkat çeken detay

Emekli maaşlarında büyük adaletsizlik! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı rakamda dikkat çeken detay

En düşük emekli maaşı güncellendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan o rakamı işaret etti. Memnun kalmayan emekliler ise zammı yetersiz bularak tepki gösterdi. Emekli maaşlarında adaletsizlik olduğu gündemde yer aldı. İşte güncel rakamda dikkat çeken detay...

BURAK ÖZTOPRAK

2024 emeklilerin yılı olarak ilan edilirken, en düşük emekli maaşında rakamlar güncellendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan emekliye duyuruldu. Zamlardan memnun olmayan emekli sosyal medyada tepki gösterdi. Emekli maaşlarında adaletsizlik yapıldığı düşünülüyor.

TABAN ÜCRET GÜNCELLENDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emekli maaşlarında yapılan son artışları duyurdu. En düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL'den 10 bin TL'ye yükseltildi. Ancak bu artış, emekli maaşları arasındaki eşitsizliği tam anlamıyla gideremedi. Düşük maaş alan emekliler için zam oranı yüzde 33 olarak kalırken, diğer emeklilerin maaşlarındaki artış oranı yüzde 42.6'ya ulaştı.

652526a7e4bfdd2440747ef7.webp

CUMHURBAŞKANI DUYURDU

Erdoğan'ın açıklamasına göre, memur emeklileri ile SGK ve BAĞ-KUR emeklilerinin maaşları Temmuz ayında eşitlenecek. Bu süreçte, SGK ve BAĞ-KUR emeklilerine Ocak ayından itibaren geçerli olmak üzere yüzde 5'lik bir zam uygulanacak. Ayrıca, en düşük SGK ve BAĞ-KUR maaşları 7 bin 500 TL'den 10 bin TL'ye çıkarıldı. Aralık ayında 7 bin 501 TL maaş alan bir emeklinin maaşı, bu artışla birlikte yüzde 42.65 oranında artmış oldu. Öte yandan, Aralık ayında 7 bin 500 TL maaş alan emeklilerin maaşı ise doğrudan 10 bin TL'ye yükseltildi, bu durumda artış oranı yüzde 33.3 olarak gerçekleşti.

maas-600.webp

EĞER TBMM'DE BİR DÜZELTME YAPILMAZSA...

Eğer TBMM'de yapılacak kanuni düzenlemede bir değişiklik olmazsa, düşük maaş alan emeklilere yüzde 33.33 oranında, daha yüksek maaş alan emeklilere ise bu orandan yaklaşık 10 puan daha fazla artış yapılmış olacak. Bu durum, emekli maaşları arasındaki farklılıkları ortaya koyuyor ve bazı emekliler için daha düşük bir artış oranı anlamına geliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN