Yepyeni YouTube deneyimine hazır mısınız?

Yepyeni YouTube deneyimine hazır mısınız?

YouTube, kısa zaman içinde yeni tasarım anlayışı ile internet dünyasının huzuruna çıkacak. İşte yeni YouTube tasarımına dair ilk görüntüler ve detaylar.

Video izleme platformu YouTube, masaüstü kullanıcıları için uzun yıllardır pek de önemli bir değişikliğe uğramadı. Video izlemek için arama kutucuğu gibi kullanışlı özellikler, başarılı algoritma ve genel olarak video deneyiminde pratikliğin dışına da çıkılmadı.

Google’ın Android temelinde, Material Design adını alan yeni tasarım dili ise şirketin Chrome OS, Android Wear, Android Auto, Android TV ve web uygulamalarında kendini gösterdikten sonra kısa zaman içinde YouTube’u da etkisi altına alacak.

15-05/12/old-vs-new-youtube-player-ah.jpg

Yeni YouTube masaüstü kullanımında modern bir görünüm hakim olacak. Örneğin videoların üzerinde şeffaf kontroller bulunacak. İlerleme çubuğu daha ince olurken izleme ekranı da kolaylıkla tam ekran durumuna gelebilecek. Video açıklamaları, detaylar ve video çevresindeki genel olarak tipografi de Google Material Design anlayışı çerçevesinde değiştirilmiş bir yapıda kullanıcılara sunulacak.

15-05/12/enable-new-youtube-player.jpg

Kırmızı ve siyahtan beyaz ve griye

Simgeler ve kontrollerin renk şeması daha parlak ve eski versiyona göre daha kontrastlı olacak. Kırmızı ve siyah rengin yerine parlak beyaz, mat gri, kırmızı renkler ağırlıkta olacak. Canlı, rafine ve daha net bir görünümle sizi karşılayacak yeni YouTube üzerindeki testler devam ediyor. Son halinin ne zaman kullanıma sunulacağı henüz netlik kazanmış değil. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN