Ratchet & Clank İncelemesi - PS4

Ratchet & Clank İncelemesi - PS4

Renkli ve sevimli bir oyunun sadece çocuklara hitap etmediğini bu PlayStation 4 oyunu size bir kez daha hatırlatacak.

Bir oyun konsolunu diğerlerinden ayıran, satışlarını artıran ve kitlesine bir kimlik kazandıran en önemli unsur o platforma özgü (exclusive) yayınlanan oyunlardır. Tüm zamanların en çok satan konsolu PlayStation 2; Grand Theft Auto III, God of War, Silent Hill 3, Resident Evil 4, Final Fantasy X ve Metal Gear Solid III gibi efsaneler sayesinde adını tarihe altın harflerle yazdırdı. Insomniac Games tarafından geliştirilen Ratchet & Clank de çorbada tuzu olan oyunlardan biri olarak seriye dönüştü.

PlayStation 3 piyasaya sürüldüğünde, oyun kıtlığı çeken konsolun imdadına yine Insomniac, FPS türündeki Resistance ile yetişti. Yine aynı nesilde bir Ratchet & Clank daha yayınlandı. Kısacası Ratchet & Clank geliştiricileri, Sony’nin konsol sistemini iyi tanıyor. Bunu cepte tutalım ve devam edelim.

Ratched & Clank Türkçe Altyazılı Tanıtım Videosu

Hikaye

"Lombaks" türündeki sevimli bir canlıyla, aksak yürüyen eden bir robotun uzaydaki renkli ve eğlenceli maceralarını konu alan Ratchet & Clank serisi bugüne kadar 10’un üzerinde yapımla oyun severlerin karşısına çıktı. PlayStation 4 konsolu için Insomniac’in ilk eseri olma özelliği taşıyan yeni Ratchet & Clank’in bir devam öyküsü değil de; 14 yıl önce yayınlanan ilk oyunun devamı olacağı açıklandığında akıllarda soru işaretleri oluşmuştu.

Tüylü dostumuz Ratchet ve sırtında taşıdığı emektar robot Clank ile galaksinin dört bir yanını saatlerce arşınladıktan sonra, tüm soru işaretlerinin olumlu yanıt aldığını gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz. Yıllardır türlü maceralarda sırt sırta veren ikilinin tanışma anlarına tanık olmak, 14 yıl önce oyuncu olmayan milyonlarca genç için de büyüleyici bir deneyim olacaktır.

16-05/16/2897604-4_metro_train.jpg

Grafikler

Geliştirici stüdyo Insomniac ile Sony’nin uzun yıllara dayanan iş birliği, Ratchet & Clank ile adeta zirve yapmış durumda. Serinin renkli ve yumuşak çizgilere sahip görselleri, PlayStation 4 donanımıyla sağlanan detay seviyesiyle birlikte adeta bir üst lige çıkıyor. Sadece uçsuz bucaksız bölüm ve çevre tasarımları değil, karakter çizimleri ve hareket detayları da kusursuz bir ahenk içinde birbirini tamamlıyor.

Karmaşık ve dramatik bir öyküsü olmayan, eğlence odaklı bir yapım olarak her ekranda sunduğu canlı renkler, aydınlık ortam ve göz kamaştırıcı ışık oyunlarıyla Ratchet & Clank, yayınlanmış en iyi grafiklere sahip PS4 oyunlarından biri diyebiliriz. Detay ve akıcılık seviyesi, "Metal Gear Solid V animasyon türü grafikler sunsa nasıl olurdu?" sorusunu yanıtlıyor.

16-05/16/2_snaggbeast.jpg

Türkçe Seslendirme

Oyunları ses açısından inceleyen neredeyse kimse kalmadı artık. Ne var ki Ratchet & Clank’in tamamen Türkçe seslendirme ile yayınlanmış olması bu konuyu önemli kılıyor. İlk videodan itibaren kulaklarınıza erişen profesyonel seslendirme, oyunu adeta bir Buz Devri" izliyormuş gibi oynamanıza olanak tanıyor. Uncharted serisindekine benzer kalitede bir seslendirmeyle lombaks Ratchet, robot Clank ve diğer tüm karakterler kişiliklerini yansıtacak seslerle hayat bulmuş.

Seslendirmelerin Türkçe olması, Ratchet & Clank’i PS4’e taktığınızda ortamda bulunan kimsenin yabancılık çekmemesini sağlıyor. Böylelikle hem çocuklar, hem büyükler oyundan aynı tadı alabiliyor.

16-05/16/ratchet-and-clank-screen-06-ps4-eu-02jun15.jpg

Oyun Mekanikleri

Sırtında minik bir robot, elinde İngiliz anahtarının gelecekteki modeliyle oradan oraya koşuşturan sevimli bir yaratık size ne kadar eğlence vadedebilir? Ratchet & Clank eğlenceyi ana karakter yerine onun karşısına pek çok farklı düşman ve olay ile sağlamayı hedefliyor. Üstelik bunu oldukça iyi başarıyor. Bilinen evrenin dört bir yanında farklı gezegenlerde, farklı atmosfer ve ışık ortamlarında maceradan maceraya koşarken, seriyi bugünlere taşıyan sağlam oynanış da sizi bir an olsun yalnız bırakmıyor.

Cephanenizde bulunan sayısız silahı, yeni ve çılgın kombinasyonlarla kullanmanız mümkün. Plazma bombaları, alev silahları ve elinizdeki çekiç, bu cephanenin “sıkıcı” sayılabilecek ekipmanları arasında. Gerisini siz düşünün!

16-05/16/ratchet-and-clank-screenshot-02-psv-us-10jun15.jpg

Oradan orada hoplayıp zıplayarak, engelleri aşıp ortamdaki bulmacaları çözerek aştığınız bölümlerin sonunda karşılaşacağınız boss canavarlar da bir CN dizisinden fırlamışçasına sevimli ve eğlenceli görünümlere sahip.

Ratchet & Clank rengarenk animasyonları, profesyonel Türkçe seslendirmesi, pırıl pırıl dünyalarda geçen bölümleri ve başarılı oynanışıyla eğlence odaklı bir oyunun her yaştan oyuncuya hitap edebileceğini bir kez daha ispatlıyor.

PlayStation Türkiye ekibi tarafından gerçekleştirilen inceleme videosu

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN