Beklenen özellik YouTube Music'e geliyor! Mırıldanarak istediğiniz şarkıyı bulabileceksiniz

Beklenen özellik YouTube Music'e geliyor! Mırıldanarak istediğiniz şarkıyı bulabileceksiniz

Milyonlarca YouTube kullanıcısının merakla beklediği özellik YouTube Music'e geliyor! Artık sadece hatıranızda kalan şarkıyı mırıldanarak bulabileceksiniz...

YouTube Music, popüler şarkı dinleme platformu olarak, yeni özelliklerle kullanıcılarını memnun etmeye devam ediyor. Spotify gibi rakiplerine kıyasla belki de daha az popüler olmasına rağmen, YouTube Premium'un bir parçası olarak sunulması sebebiyle tercih edilen bir platform haline gelmiştir. Son olarak, uygulamaya eklenen yeniliklerden biri ise şarkı bulmayı kolaylaştıran bir özellikle geldi.

Geçtiğimiz yılın ekim ayında sabit ses seviyesi ve aramak için mırıldan gibi birkaç özelliği duyuran YouTube, şimdi ise şarkı arama deneyimini daha da geliştiriyor. Son yapılan açıklamaya göre, şirket, bu özelliği YouTube Music'e de getiriyor. Bu yenilik sayesinde, adını bilmediğiniz bir şarkıyı mırıldanarak bulmak artık mümkün olacak.

MIRILDANARAK ŞARKI BULABİLME ÖZELLİĞİ

youtube-1.jpg

Yeni güncelleme ile birlikte, artık arama tuşuna bastığınızda mikrofonun yanında özel bir buton göreceksiniz. Bu buton sayesinde, mırıldanarak şarkı bulma özelliğine erişebileceksiniz. YouTube Music'in gelişmiş arama özellikleri sayesinde, şarkının bir kısmını sesli olarak söyleyerek veya mırıldanarak bile şarkıyı bulabilirsiniz. Bu noktada yapay zekanın gücünü de hissediyoruz.

YouTube tarafından yapılan açıklamalara göre, platform, orijinal şarkı ile verilen sesi eşleştirmek için yapay zekayı kullanıyor. Böylelikle, mırıldandığınızda veya sesli olarak şarkının bir kısmını söylediğinizde, yapay zeka en doğru sonucu size sunmaya yardımcı oluyor.

Bu özellik henüz tüm Android cihazlara yayınlanmamış durumda ve test aşamasında bulunuyor. Ancak yakın zamanda iOS cihazlara da sunulması bekleniyor. YouTube Music kullanıcıları, uygulamayı açıp arama simgesine dokunduktan sonra "Şarkı Ara" seçeneğini seçerek, yaklaşık 10-15 saniye boyunca mırıldanabilir veya şarkının sözlerini söyleyebilirler. Daha sonra ise YouTube Music'in eşleştirmelerine göz atabilirler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN