Delivery Hero Türkiye'den çekiliyor

Delivery Hero Türkiye'den çekiliyor

Türkiye'de hazır ve paketli gıda alışverişinin yapıldığı adreslerden biri olan Yemeksepeti'nin sahibi Delivery Hero, Türkiye'deki ofisini kapatıyor. İstanbul'da yaklaşık 200 kişinin çalıştığı teknoloji ofisi kapatılarak global iş gücünde de yüzde 13 daralmaya gideceği aktarıldı.

Yemeksepeti şirketinin sahibi Delivery Hero, bugün çıkan habere göre Türkiye’deki teknoloji merkezini kapatma kararı aldı.

BloombergHT’de yer alan habere göre Delivery Hero, Tayvan ve aynı zamanda Türkiye teknoloji merkezlerini kapatacağını ve Berlin’deki genel merkezinde de işten çıkarmalar yapacağını açıkladı.

ŞİRKETİN ETKİNLİĞİNİ ARTIRMA STRATEJİSİ

Şirketin CEO’su Niklas Oestberg, paylaştığı yazılı açıklamasında, teknoloji merkezi kapatmalarının ve işten çıkarmaların şirketin etkinliğini artırma stratejisi kapsamında gerçekleştirildiğini bildirdi.

2015 yılında Almanya merkezli online yemek sipariş platformu Delivery Hero tarafından 589 milyon dolar karşılığında satın alınan Yemeksepeti, Türkiye’nin halen en büyük teknoloji girişimleri arasında yer alıyor.


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN