Netflix'e yine mi zam gelecek! Analistlerin tahmini yeni bir zammı işaret ediyor

Netflix'e yine mi zam gelecek! Analistlerin tahmini yeni bir zammı işaret ediyor

Netflix'e 2024 yılı içerisinde bir yeni zam daha yapılması bekleniyor! Analistlerin tahmini, yeni bir zammı işaret etti! İşte ayrıntılar...

Netflix, 2021'de ücretli hesap paylaşım seçeneklerini başlatırken, aynı zamanda planlanan fiyat artışlarını da kısmen geri çekti. Şirketin ortak CEO'su Greg Peters, "ücretli paylaşımın" bir tür fiyat artışı olduğunu belirterek, bu nedenle fiyat artışlarından vazgeçtiklerini açıkladı. Ancak, şimdi yeni bir Netflix zammının gündemde olduğu konuşuluyor.

NETFLİX YENİ BİR ZAM YAPABİLİR

Netflix, şifre paylaşımını engelledi, 6 milyon yeni üye geldi - Son Dakikam - Son Dakika Haberleri

Netflix'in son çeyreklik kazanç sunumunda Peters, "Ücretli paylaşımı başarıyla uyguladığımıza göre, fiyat artışlarına yönelik standart yaklaşımımıza devam edebiliriz" ifadelerini kullandı. UBS Securities analistlerinin liderliğini yapan John Hodulik tarafından hazırlanan bir araştırma notunda, bu yıl içinde en az bir Netflix zammının beklendiği belirtiliyor.

ShiftDelete'nin haberine göre UBS analistlerinin raporunda Netflix'in "Yeni oyun planı" şu şekilde özetleniyor:

  • Fiyat artışları
  • Platform konsolidasyonu
  • Kütüphane kürasyonu ve buna bağlı olarak varlık değer düşüşleri
  • İçerik harcamalarında kesintiler (2023'teki grev nedeniyle yaşanan düşüşlerin telafi edilmesi)
  • İçerik lisanslamasına yeniden odaklanma

Netflix'in son fiyat artışı Ocak 2024'te gerçekleşti. Önceki zam ise Ekim 2023'te, Hollywood yazarlarının grevinin sona ermesinin ardından yapılmıştı.

Kısacası, analistlere göre 2024 yılında bir Netflix zammı kaçınılmaz görünüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN