'Otomasyon’un Türkiye durağı 

'Otomasyon’un Türkiye durağı 

Pazar günü son bulacak Win Eurasia Aotmatin fuarı, imalat sektöründe başta Türkiye olmak üzere dünyadaki inovasyonların izleyicilere sunuyor.

Üretim süreçlerindeki dijitalleşmede yaşanan baş döndürücü gelişmelerin sergilendiği Win Eurasia Autamotaion fuarıı 19 Mart pazar gününe kadar TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezinde ziyaretçilere açık. 

Fuara 35 ülkeden 1336 katılımcı iştirak ediyor. Fuarın ana teması Endustri 4.0. Alman menşeeli Endüstri 4.0’la sanayiinin dünya düzeyindeki dijital gelişim ve geleceği kastediliyor.

Fuar esnasında başta Endüstri 4.0 olmak üzere Elketroteknik, hitrolilk, mekatonik, otomasyon ve Startup başlıklı çeşitli konferanslar düzenlendi. Fuarı organize eden Hannover Fairs Turkey Fuarcılık  Genel Müdürü Alexander Kühnel fuarın Türkiye’nin imalat sanayinde geldiği noktayı dünyaya göstermesi açısından çok önemli olduğunu, bölgediki ülkelere de hizmet verdiğini söyledi. Cumhurbaşkanlığı Bilişim Teknoloji Sanayi ve Yüksek  Öğretim Mesut Uğur makine elektronik ve otomasyon sektörünün istihdam açısından çok önemli olduğunu dile getirdi.

TÜRKİYE GEÇ KALMADI

Türkiye’de Endüstri 4.0 konusunda atılan adımlarla ilgili bilgi veren Siemens Türkiy Genel Müdürü Yardımcısı Ali Rıza Ersoy, Sanayi Dijital Dönüşüm Platformu’nun kurulduğunu hatırlatarak Sanayi Bakanlığı öncüsünde 6 STK’nın iştirakiyle kurulan bu kurumun çalışmalarını farklı alanlarda uzmanlaşarak sürdürdüğünü söyledi.

17-03/17/img_1112.JPG

Endüstrie 4.0’ın daha 2011 yıllında Almanya’da gündeme geldiğini hatırlatan Ersoy Türkiye’nin bu konuda geç kalmadan harkete geçtiğinin altını ç izdi. Win Eurosia Automation Fuarı'nda dikkat çeken bir başka gelişmede genç startup girişimiler... Yaklaşık 50 startup projesi tanıtılacak. Ayrıca Siemens’in de sponsorlar arasında olacağı startup özel bölümünde 15’in üzerinde proje yer aldı. Özel sunum alanında yatırımcıların inovatif fikirlerle buluşacağı sunumlar gerçekleştirildi. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN