SpaceX’in ilk özel yolcusu Japon modacısı Maezawa oldu

SpaceX’in ilk özel yolcusu Japon modacısı Maezawa oldu

Elon Musk’ın uzay taşımacılık şirketi olan SpaceX’in aya gidecek ilk özel yolcusu, online moda mağazası Zozotown’un kurucusu ve CEO’su Yusaku Maezawa oldu.

CNBC’nin haberine göre, girişimci milyarder Maezawa’nın ay macerasının 2023’te başlaması bekleniyor. Aya sanatçılarla beraber gitmek istediğini belirten Maezawa, "2023'te, ev sahibi olarak, dünyanın her yerinden 6-8 sanatçıyı bu misyonda bana katılmaları için davet etmek istiyorum" dedi.

Yusaku Maezawa ayrıca, kendi tasarladığı '#dearMoon' projesi için internet sitesi açtı. Sitede, 2023 yılında gerçekleşmesi beklenen ay yolculuğuyla ilgili birtakım bilgilere yer veriliyor.

Modacı iş adamının ay yolculuğu için ne kadar ödediğini açıklamayı reddeden Elon Musk, Maezawa’nın çok önemli bir miktarda para ödediğini söyledi.

Maezawa ay gezisi için, ilk fırlatma testi geçtiğimiz Şubat ayında gerçekleşmiş olan BFR (Big Falcon Rocket) ile Dünya’dan ayrılacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN