Telefonda yaptığınız bu işlemler, mobil internet paketini su gibi içiyor! Mobil internet kotanızı böyle koruyun

Telefonda yaptığınız bu işlemler, mobil internet paketini su gibi içiyor! Mobil internet kotanızı böyle koruyun

Mobil veri kullanımınızın artmasının nedenleri arasında artan telefon kullanımı, arka planda çalışan veri tüketen uygulamalar, otomatik yazılım güncellemeleri ve yüksek veri tüketen aktiviteler yer alabilir. Bu faktörler bütünsel olarak veri paketinizi daha hızlı tüketmenize neden olabilir. Peki, internetin bitmemesi için ne yapmalıyız? GB neden hızlı bitiyor? Mobil internet kotaları neden aşırı hızlı şekilde tükeniyor? İşte, mobil internet paketinin hemen bitmemesi için yapılması gerekenler...

Mobil bankacılıktan mesajlaşma uygulamalarına mobil oyunlardan kolaylık sağlayan uygulamalara pek çok özellik sayesinde akıllı telefonlar, hayatımızın vazgeçilmezleri arasında. Bu durum da telefon faturasının kesim tarihi dolmadan internet paketi bitebiliyor veya internet kotasının dolması endişe yaratabiliyor.

İlk yapmanız gereken telefonunuzda bulunan uygulamanın gerçekten gerekli olup olmadığını tespit etmek ve gereksiz uygulamaları kaldırmak.

İNTERNETİN AZ GİTMESİ İÇİN NE YAPMALIYIM?

Arka Planda Veri Kullanımı: Bazı uygulamalar ve hizmetler, onları etkin olarak kullanmasanız bile arka planda veri kullanmaya devam edebilir. Bu zaman içinde birikir. Telefonunuzun ayarlarına giderek, hangi uygulamaların arka planda en çok veri kullandığını kontrol edebilir ve gerektiğinde arka planda veri kullanımlarını kısıtlayabilirsiniz.

Yazılım Güncellemeleri: Otomatik uygulama ve sistem güncellemeleri önemli miktarda veri tüketebilir. Otomatik güncellemeleri etkinleştirmişseniz, bunlar veri kullanımınızı etkileyebilir.

Akış Hizmetleri: Yüksek çözünürlükte video veya müzik akışı yapmak çok fazla veri tüketir. Son dönemde akış hizmetlerini daha sık veya daha yüksek kalite ayarlarında kullanıyorsanız, bu veri kullanımınızı etkileyebilir.

Uygulama Kullanımı: Yeni uygulamalar veya mevcut uygulamaların güncellemeleri, daha öncekinden daha fazla veri kullanabilir. Uygulama kullanımınızı takip etmek ve belirli uygulamalarda veri kullanımını sınırlamayı düşünmek önemlidir.

Bulut Hizmetleri: Eğer bulutla senkronize veri kullanımı yapan uygulamalarınız veya hizmetleriniz varsa (örneğin, bulut depolama veya yedekleme hizmetleri), bu veri kullanımına katkıda bulunabilir.

Arka Planda Çalışan İşlemler: Bilinmeyen veya gizli arka planda çalışan işlemler veri tüketebilir. Veri kullanımınızı düzenli olarak gözden geçirmek ve herhangi bir sıra dışı deseni izlemek iyi bir uygulamadır.

CEP TELEFONU NEDEN ÇOK İNTERNET YER?

Yukarıdaki faktörler veri paketinizin çabuk bitmesine neden olsa da asıl neden yukarıdaki faktörlere çarpan etkisi yapan, sık sık yeniden yüklemelere neden olan kötü operatör hizmet ve servis kalitesi olduğunu düşünüyorum.

Milliyet'ten Cahit Büçkün'ün haberine göre, cep telefonu şebekenizin kapasitesi yetersiz ve/veya servis ve hizmet kalitesi zayıfsa aşağıdaki sorunlara ve dolayısıyla veri paketinizin hızlı tükenmesine neden olabilir.

Sinyal Kesintileri: Cep telefonunuz sık sinyal kaybeder veya farklı ağ türleri arasında (3G, 4G vb.) geçiş yaparsa, bağlantıyı yeniden kurmaya çalıştıkça artan veri kullanımına neden olabilir. Bu, özellikle ağınız bölgenizde yetersiz kapasiteli ise sorun oluşturabilir.

Arka Planda Veri Kullanımı: Zayıf veya dalgalanan ağ sinyali olan bölgelerde, telefonunuz bağlantıyı korumak için daha fazla çalışabilir. Bu, telefonunuzun veri senkronizasyonunu ve sunucularla iletişim kurma çabasını artırarak artan arka planda veri kullanımına yol açabilir.

Veri Yüklemeleri ve Bağlantı Kopmaları: Sık sık veri yükleme ve bağlantı kopmaları, ağ hizmeti güvenilmez olduğunda meydana gelebilir. Telefonunuz ağla bağlantısını kaybettiğinde, daha fazla veri kullanımı için veri bağlantısını sık sık yeniden kurmak zorunda kalabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN