Yapay zeka robotu Grok X'e geldi

Yapay zeka robotu Grok X'e geldi

Elon Musk'ın yapay zeka sohbet robotu Grok, X’in, Premium Plus abonelerinin kullanımına resmi olarak açıldı. Grok, Musk'ın yapay zeka girişimi xAI tarafından geliştirildi.

Yapay zeka platformları arasında rekabet giderek kızışıyor. Dünyanın gözünü çevirdiği yapay zeka kullanımı için markalar pastanın büyük dilimini kapmak için birbirinden farklı dikkat çekici adımlar atıyor.

Elon Musk'un yapay zeka girişimi xAI tarafından geliştirilen Grok, X’in, Premium Plus abonelerinin kullanımına resmi olarak açıldı.

GERÇEK ZAMANLI VERİLERİ KULLANIYOR

Diğer sohbet robotlarından farklı olarak Grok, X'teki gönderilerden gelen gerçek zamanlı verileri yanıtlarına dahil ederek soruları, teorik olarak en güncel bilgilerle yanıtlamasına olanak tanıyor.

1kapak-004.jpg

Premium Plus, X'in sosyal ağa reklamsız erişim için aylık 16 dolar ödediği abonelik modeli. X, uzun süredir abone olanların Grok'a öncelikli erişim elde edeceğini ve kullanıma açacağını açıklamıştı. Grok, ChatGPT ve Google'ın Bard'ını destekleyen yapay zeka modellerini eğitmek için kullanılana benzer bir bilgi tabanından yararlanarak soruları karşılıklı konuşarak yanıtlıyor.

Grok, hem web'den gelen veriler hem de insan asistanlardan alınan geri bildirimler üzerine eğitilen Grok-1 adlı üretken bir model tarafından destekleniyor.

GROK, GÜNCEL VERİLERLE SORULARI YANITLIYOR

Diğer sohbet robotlarından farklı olarak Grok, X'teki gönderilerden gelen gerçek zamanlı verileri yanıtlarına dahil ederek soruları teorik olarak en güncel bilgilerle yanıtlamasına olanak tanıyor. X verilerine gerçek zamanlı erişim gerçek bir avantaj gibi görünüyor, Grok'un “mükemmel özelliği” diyebiliriz.

Bard ve ChatGPT gibi sohbet robotları, "Bugün yapay zekada neler oluyor?" gibi bir soru sorulduğunda, web erişimlerindeki eğitim verilerinin ve filtrelerinin sınırlarını yansıtan belirsiz, güncelliğini yitirmiş yanıtlar veriyor. Grok ise aksine, çok yeni manşetlerden alınan yanıtları bir araya getiriyor ancak kaynak seçimlerini nasıl yaptığı ve ne sıklıkta yanlış yanıtlar vereceği çok yeni olduğundan açık değil.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN