Zamanda yolculuk mümkün mü? Ünlü fizikçi açıkladı: Zamanda yolculuğun sırrını çözdüğünü iddia etti

Zamanda yolculuk mümkün mü? Ünlü fizikçi açıkladı: Zamanda yolculuğun sırrını çözdüğünü iddia etti

Bilim kurgu filmlerinde gördüğümüz zamanda yolculuk mümkün olabilir mi? Ünlü teorik fizikçi Ron Mallet açıkladı! Zamanda yolculuğun sırrını çözdüğünü iddia etti...

Amerika Birleşik Devletleri'nden bir teorik fizikçi olan Ron Mallett, zaman yolculuğunun sırrını çözdüğünü iddia ederek bilim dünyasında büyük yankı uyandırdı.

Zamanın dokusunu manipüle etmenin mümkün olup olmadığı ve bu durumun gerçekleşmesi halinde ne gibi etkiler doğurabileceği konusundaki tartışmalar uzun yıllardır devam ediyor. Ancak Mallett'ın iddiası, bu tartışmalara yeni bir boyut kazandırdı.

Ron Mallett'ın babasını kaybettikten sonra zaman yolculuğu kavramına ilgi duymaya başlaması, onu bu alana yönlendirdi. Özellikle H.G. Wells'in "Zaman Makinesi" gibi klasik eserler, Mallett'ın ilgisini zaman yolculuğuna daha da yoğunlaştırdı. Babasını tekrar görebilmek için bir zaman makinesi icat etme hedefiyle yaşamını şekillendiren Mallett, teorisini kara deliklerin etrafında şekillendirdi.

ZAMANDA YOLCULUĞUN FORMÜLÜNÜ PAYLAŞTI

zamanda-yolculuk-1.jpg

Mallett'a göre, dönen bir kara delik muazzam kütleçekimi girdapları yaratarak zamanı tersine çevirebilir. Kara deliklerin etrafındaki bu girdaplarda zaman döngüleri oluşabilir ve zaman yolculuğu mümkün hale gelebilir. Teorisine dayanarak tasarladığı zaman makinesi, lazer ışıklarından oluşan bir halka kullanarak kara deliklerin uzay-zamanı bozan etkilerini taklit etmeyi amaçlıyor.

Ancak, Mallett'ın teorisinin gerçekleşmesini engelleyen bazı önemli zorluklar bulunuyor. Bu cihazın çalışması için gereken enerji miktarı mevcut kaynakların çok ötesinde olabilir ve cihazın boyutu da büyük sorunlar doğurabilir. Ayrıca, bu tür bir cihazın geçmişe doğru tek yönlü çalışacağı ve cihazın çalıştırılmasından önceki zaman dilimine gidilemeyeceği de belirtiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN