TYT - AYT soru ve cevapları | ÖSYM giriş sayfası: 2018 YKS soru ve cevapları

TYT - AYT soru ve cevapları | ÖSYM giriş sayfası: 2018 YKS soru ve cevapları

2018 YKS soru ve cevapları ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Mahmut Özer’in açıklamalarında da belirttiği gibi akşam saatlerinde açıklandı. Milyonlarca öğrenci ve veli ÖSYM giriş sayfası: 2018 YKS soru ve cevapları başlığıyla internet üzerinden arama yapıyor. TYT - AYT soru ve cevapları ve 2018 YKS ile ilgili tüm merak ettikleriniz haberimizde...

2018 YKS soru ve cevapları sınava giren milyonlarca öğrenci tarafından merak ediliyordu. TYT - AYT soru ve cevapları akşam saatlerinde açıklandı. ÖSYM giriş sayfası üzerinden 2018 YKS soru ve cevaplarını öğrenmeniz mümkün. TYT - AYT soru ve cevapları ya da ÖSYM giriş sayfası: 2018 YKS soru ve cevapları başlığıyla internetten arama yapanlar 2018 YKS soru ve cevaplarına ulaşabiliyor. İşte tüm detaylar...


2018 YKS soru ve cevaplarını merak edenler ÖSYM giriş sayfası üzerinden 2018 YKS soru ve cevapları ile ilgili bilgilere ulaşabişliyor. ÖSYM giriş sayfasında 2018 YKS soruları olan TYT - AYT soruları, cevapları ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Mahmut Özer’in dediği gibi akşam saatlerinde açıklandı. Geçmiş senelerde soruların sadece %10’u paylaşılırken, kurum bu sene tüm soruları ve cevapları resmi web sitesinde yayınladı.

YKS BARAJ PUANI NEDİR?

​Yaklaşık 2 buçuk milyon öğrencinin gireceği 2018 YKS sınavı baraj puanı belli oldu. Buna göre yapılan resmi açıklamalar çerçevesinde Yükseköğretim Kurumları Sınavın barajını geçmek için en az TYT'de 150'yi geçmek, Alan Yeterlilik Testi'ndeki (AYT) 180'i geçmeleri gerek. Yani öğrenciler girdikleri sınavda TYT'den 15 net AYT'den 20 net yapmak zorunda.

YKS PUANI HESAPLAMA | LYS PUAN HESAPLAMA ROBOTU

Üniversite öğrencisi olmak isteyen adaylar için YKS sınavı geride kaldı. Adaylar ÖSYM'nin soruları ve yanıtlarını açıklamasından sonra sınavlardaki tahmini netleri ile YKS puanını hesaplamak istiyor. Haberimizdeki YKS puan hesaplama robotu ile tahmini YKS sonucunuzu şimdiden öğrenebilirsiniz. Adayların, ÖSYM'nin puan hesaplarken uyguladığı standart sapma hususunu dikkate alması gerekiyor.

YKS VE TYT PUAN HESAPLAMA İÇİN TIKLAYIN 

18-06/28/yks-puan-hesaplama.jpg

YKS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YKS sınav sonuçları, ÖSYM sınav takvimi bilgilendirme sayfasındaki bilgilere göre; sınav sonuçları 31 Temmuz 2018 tarihinde açıklanıyor. TYT’de 150 ve üzeri puan alan adaylar, TYT puanı ile öğrenci alan yükseköğretim programlarını tercih edebileceklerdir. TYT’de 150 ve üzeri puan alan adaylardan SAY, SÖZ, EA, DİL puanları 180 ve üzeri olanlar, bu puan türleri ile öğrenci alan lisans programları ile birlikte TYT puanı ile öğrenci alan ön lisans programlarını tercih edebileceklerdir. TYT’de 150 ve üzeri puan alan adaylardan SAY, SÖZ, EA, DİL puanları 180 ve üzeri olmayan adayların sadece ön lisans programlarını tercih etme hakları bulunmaktadır. Bu adayların SAY, SÖZ, EA, DİL puanı ile öğrenci alan lisans programlarını tercih etme hakları yoktur. Özel yetenek sınavıyla öğrenci alan yükseköğretim programlarına başvurabilmek için de TYT puanının 150 ve üzeri (engelli öğrenciler için 100 ve üzeri) olması gerekmektedir. TYT’de elde edilen 200 ve üzeri puan, iki yıl süreyle geçerlidir. Uygulamaya yönelik usul ve esaslar, YÖK tarafından belirlenecektir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN