Volkswagen-Amazon işbirliği

Volkswagen-Amazon işbirliği

Alman otomobil üreticisi Volkswagen, akıllı asistan Amazon Alexa’yı otomobillerine entegre edecek.

CES 2017, otomobil endüstrisi açısından da dolu dolu bir teknoloji fuarı oldu. ABD’nin Las Vegas şehrinde gerçekleşen ve yerinden takip ettiğimiz etkinliklerde Volkswagen’in Amazon Alexa’ya kendi otomobillerinde yer vereceğini duyurması heyecan verici gelişmeler arasındaydı.

Ülkemizin en çok tercih edilen otomobil markalarından birinin gelecekteki modelleri çok daha akıllı olacak…

Alexa özellikli otomobilleri ile Volkswagen, evde geldiğinizde aracınızı kilitlediğinizden emin olmadığınızı mı fark ettiniz; kilit olup olmadığını Alexa ile uzaktan öğrenebilirsiniz.

Ne kadar yakıtınız var, bunu evden öğrenebilir, bir sorunu olup olmadığını araca çok uzaktayken dahi görebilirsiniz.

Otoparktaki aracınızı birinin almasını mı istiyorsunuz, kimse otoparktayken aracınızın kornasını kilometrelerce öteden çaldırabilmeniz de mümkün.

İlginç birçok özellikle dolu Amazon Alexa’da ayrıca uzaktan gidilecek yer için rota belirlenmesi, yol tarifi, çeşitli konularda hatırlatıcılar ve daha sayısız özellik kullanılabilecek.

17-01/08/ekran_resmi_2017-01-08_10_49_16.jpg

Volkswagen, Amazon Alexa uyumlu ilk modellerin hangileri olacağı ve ne zaman satışa sunulacağı konusunda net bir bilgi vermekten kaçındı, ancak ‘geliştirme aşamasının devam ettiği’ belirtildi.

Öte yandan CES 2017’deki bir diğer Amazon Alexa haberi de Ford cephesinden geldi, otomobil şirketi söz konusu teknolojiye sahip ilk modellerin Şubat 2017 itibarıyla yollara çıkacağını duyurdu.    

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN