1-2-3-4 çocuklu annelere müjde! Devlet kesenin ağzını sizler için açtı: Ayda 600 TL yardım bu şartla verilecek!

1-2-3-4 çocuklu annelere müjde! Devlet kesenin ağzını sizler için açtı: Ayda 600 TL yardım bu şartla verilecek!

İhtiyaç sahibi insanlara sağlanan sosyal destek ödemeleri internet üzerinden merakla araştırılıyor. Peki çocuk destek ödemesi nedir? Tüm detaylar haberimizde.

Çocuğu olan ve maddi anlamda zorlanan vatandaşlar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan destek ödemelerini yakından takip ediyor. Peki çocuk destek ödeme şartları nedir? Başvuru nasıl yapılır? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

ÇOCUK DESTEK ÖDEMELERİ BAŞLADI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan son duyuruya göre ihtiyaç sahibi vatandaşlara çocuk sayısına göre ödeme yapılacak. Başvuru yapmak için e-Devlet sistemi üzerinden başvuru formunu doldurmak gerekiyor. Başvurusu onaylanan hak sahipleri ödemelerini PTT aracılığıyla ya da hesapları bulunuyorsa Ziraat Bankası aracılığıyla alabiliyorlar. Ödemeler çocuk sayısına göre değişkenlik gösteriyor. Tek çocuğu olan ailelere 300 TL, 2 çocuğu olan ailelere 400 TL, 3 çocuğu olan ailelere 600 TL ödeme veriliyor. 

Çocuk Destek Ödemeleri Başladı

Çocuk destek ödemesinden faydalanmak için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olunması, doğum öncesinde sigortanın başlamış olması ve doğum izninde olunması şartları aranıyor. Aynı zamanda doğum ücretlerinin yanında çocuk destek bileşenleri de ailelere sağlanıyor. Bu kapsamda 1-2 çocuğu olan ailelere 350 TL, 3 çocuğu olan ailelere 450 TL, 4 çocuğu olan ailelere 550 TL, 5 ya da daha fazla çocuğu olan ailelere 650 TL ödeme yapılıyor. Çocuk destek bileşeninden faydalanmak için başvurular ALO 183, ALO 144 hatlarından yapılabiliyor. Aynı zamanda e-Devlet sistemine kimlik numarası ve şifresi ile giriş yaparak başvuru yapılabiliyor. Giriş yaptıktan sonra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sayfasına girmek ve Sosyal Yardım Başvurusu formunu doldurmak gerekiyor. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN