10 Aralık evde bakım maaşı yatan iller! Son dakika il il sorgulama

10 Aralık evde bakım maaşı yatan iller! Son dakika il il sorgulama

Evde bakım maaşı yatan iller hangileri? sorusu gündemde. 10 Aralık Evde bakım maaşı il il sorgulama ekranı ve evde bakım maaşı ile ilgili detaylar haberimizde. Evde bakım maaşı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından evinde yaşlı, hasta ya da engelli vatandaşlara bakan aile yakınına verilen maaşdır. 10 Aralık'ta hangi illere evde bakım maaşı yatırıldı? İşte Evde bakım maaşı il il sorgulama ekranı ve ayrıntılar...

Evde bakım maaşı yatan iller hangileridir? Evde bakım maaşı alan kişiler  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın yatırdığı evde bakım maaşını sorguluyor. İşte 10 Aralık Evde bakım maaşı il il sorgulama ekranı ve evde bakım maaşı hakkındaki tüm son dakika haberleri...

Aralık ayına girilmesi ile birlikte bu ay evde bakım maaşı yatan iller araştırılmaya başlandı. Evinde yaşlı, engelli ve ağır hastalara bakan vatandaşlara devlet tarafından ödenen maaşlar hakkında merak edilen detayları sizler için derledik.  0 Aralık evde bakım maaşı yatan iller haberimizdeki il il sorgulama linkine tıklayarak sorgulayabilirsiniz.  

10 ARALIK EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN

10 Aralık evde bakım maaşı yattı mı? sorusu vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. İster sms isterseniz e Devlet sistemi üzerinden emekli maaşı sorgulaması yapabilirsiniz. Devlet dairelerinde yapılan pek çok işlemi online olarak gerçekleştirmemizi sağlayan e Devlet’in “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” sayfasından evde bakım aylığı sorgulanabiliyor. Sisteme kayıtlı olan vatandaşlar, şifreleri ve T.C kimlik numaralarıyla sorgulama işlemini gerçekleştirebiliyor.

Maaşlarınızı Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747’e sms atmaları gerekiyor. Mesaj göndermeniz dahilinde 1 sms ücreti operatörünüz tarafından tahsil edilir.Ziraat bankası sms kodu ile her ay bakiyenizi takip edebilirsiniz.

18-12/10/evde-bakim-maasi-yatan-iller-hangileri.jpg

2018 EVDE BAKIM MAAŞI ŞARTLARI

Her birey engelli yakını var ise kolaylıkla evde bakım maaşı alabilecekler. Şartlar ağır olmamakla beraber, her birey evde bakım maaşına başvuruda bulunabilir. 

01.01.2018 – 31.12.2018 tarihlerinde geçerli olmak üzere evde bakım maaşı aylıkları için muhtaçlık sınırı 967,27 TL olmuştur.
 

Öncelikle bir engelli yakının olması ve buna bakmakla yükümlü olacaksınız. Yani onun tüm işlerini gündelik olarak sizler yapacaksınız. Bunun için hem engellinin hem de sizlerin şartlara tabi tutulacağını belirtelim. Engelli kişinin bir raporu olması gerekiyor. Engelli Sağlık Kurulu Raporları adı altında buradan akrabanız olan engelli bireyin raporunda ” Ağır Engellidir yazısının altında EVET ” ibaresi olmalı ve mühürlü olmasına dikkat edilmelidir. Burada engelli kişinin bakıma muhtaç olması kesin olarak aranıyor. Yani WC ihtiyaçları dahil yeme içme gibi kısımları sizin tarafınızdan karşılanmalıdır. Ayrıca evde bakım parası için kişi başına düşen gelire bakılıyor. Muhtaçlık sınırı üstünde geliriniz var ise maaşı alamazsınız.

18-12/10/evde-bakim-maasi-yatan-iller.jpg

2018 ARALIK AYI EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR?

Bildiğiniz gibi geçen kasım ayında evde bakım parası zamlı olarak banka hesaplarına yatması bekleniyordu. İlgili tutarın net olarak 1179 TL olduğu bilgisi geldi. Yani her bakıcı, banka hesabında bu tutarı görecektir. 

Aralık 2018 evde bakım parası miktarı : 1179 TL

2018 Evde bakım maaşı kişi başı düşen miktar (Muhtaçlık Sınırı): 967 TL

Evde bakım parasına ülkemizde yoğun bir ilgi var. Nedeni de devletten alacağı para bir gelir haline gelmesi. Eskiden engelli yakınlarına değer vermeyen bir toplum olduğumuzu hatırlatalım. Ancak devletin engelliler için bir çok kategoride düzenlemeye gitmesi ve torba yasa tasarısı ile maaşların bağlanması, evde bakım maaşı alanların sayısını 600 bin kişiye çıkardı. Dikkat ederseniz ilgili sayı tam 600 bin üzeri oldu. Engelliler için bu durum oldukça başarılı sonuçlar verdi zira daha iyi yaşam koşullarında yaşama fırsatı sunarken, onların da hayata daha da olumlu bakmasını sağladı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN