13 vatandaşımızı mağarada şehit eden PKK'ya lanet yağıyor

13  vatandaşımızı mağarada şehit eden PKK'ya lanet yağıyor

Irak'ın kuzeyinde yer alan Gara'da 13 vatandaşımızın PKK'lı teröristler tarafından şehit edilmesine siyasi liderlerden büyük tepki geldi. CHP, MHP, İYİ Parti, BBP, Saadet Partisi, Deva Partisi, Gelecek Partisi liderleri teröre lanet okudu.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Gara'da bir mağarada 13 vatandaşımızın cansız bedeninin bulunduğunu açıklamıştı. PKK'nın vahşetine siyasilerden tepki yağdı. 

KILIÇDROĞLU: ALÇAKÇA ŞEHİT ETTİLER

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 13 sivilin mağarada katledilmesinden sonra sosyal medya hesabından baş sağlığı mesajı yayınlandı. 

Kılıçdaroğlu, mesajında şunları kaydetti:  "Gara bölgesinde hain terör örgütü tarafından kaçırılan ve alçakça şehit edilen masum vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, aileleri ve yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun!"

AKŞENER: TÜRK MİLLETİNİN BAŞI SAĞ OLSUN

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise, "PKK terör örgütü tarafından Gara‘da şehit edilen 13 sivil vatandaşımıza Yüce Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Türk milletinin başı sağ olsun..." mesajını paylaştı.

BAHÇELİ: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ İÇİN KADER ANI

Sivillerin katledilmesine tepki gösteren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli şunları kaydetti:

"Mağara katliamının PKK terör örgütü ve destekçilerinin hesaba çekilmesi için bir yol ağzı, bir karar ve kader anı olduğuna inanıyorum. Masumların kafalarına kurşun sıkan hainleri kim aklamaya ve arkalamaya yelteniyorsa bilinsin ki cinayetlere taammüden iştirak etmiş demektir. Ve teröristtir."

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı dilediği mesajında, "Bırakın 'PKK ya da PYD'ye sırtımızı dayadık' diyenleri, terörist başının heykelini dikmekten bahsedenleri, artık, 'pe ke ke' diyerek safını terör örgütünden yana seçen ve bu kanlı eylemlerin sahibi PKK'ya terör örgütü demeyen hainlerin Meclis'te de Türkiye'de de yeri yurdu olmamalıdır." ifadelerini kullandı. 

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Gara'da alçakça bir saldırıyla şehit edilen 13 sivil vatandaşımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve aziz milletimize sabır ve başsağlığı diliyorum. Sivilleri dahi hedef alan hain terör örgütü PKK'yı şiddetle lanetliyorum." mesajını paylaştı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Teröre lanet olsun! Hain terör örgütü tarafından kaçırılarak, alıkonuldukları mağarada şehit edilen masum sivil vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Kahrolsun PKK." paylaşımını yaptı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan,"Alıkonulan 13 vatandaşımızın Gara'daki terör eyleminde PKK tarafından şehit edildiğini derin bir üzüntüyle öğrendim. Vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine sabır, tüm milletimize başsağlığı diliyorum." mesajını paylaştı.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, "PKK alçak yüzünü bir kez daha gösterdi. Rehin aldıkları 13 vatandaşımızı teröristler haince şehit etti. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, acılı ailelerine başsağlığı diliyorum. Bizler son nefesimize kadar vatanımızı müdafaa etmeye devam edeceğiz. Aziz milletimizin başı sağ olsun." açıklamasında bulundu.

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, "Gara'da hain terör örgütü PKK'nın saldırısıyla şehit edilen 13 sivil vatandaşımıza Allah'tan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı diliyorum. Aziz milletimizin başı sağolsun. Bu alçakça saldırıları şiddetle kınıyor ve lanetliyorum." ifadelerini kullandı.

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, "Hain terör örgütü PKK tarafından şehit edilen savunmasız 13 sivil vatandaşımıza Allah'tan rahmet, ailelerine sabır, milletimize başsağlığı diliyorum." ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN