2019 dünya kitap başkenti neresidir? Karar Lahey'de verildi

2019 dünya kitap başkenti neresidir? Karar Lahey'de verildi

2019 dünya kitap başkenti neresidir? sorusu, şu sıralar en çok sorgulananlar arasında yer alıyor. YKS sınavının ilk ayağı olan AYT’ye giren öğrenciler, sınavın ardından bazı detayları araştırıyor. Bunlardan biri de ‘’2019 dünya kitap başkenti neresidir?’’ sorusu oldu. Peki 2019 dünya kitap başkenti neresidir? İşte detaylar…

2019’da dünya kitap başkentinin neresi olduğu merak ediliyor. UNESCO tarafından daha önceden paylaşılan duyuruya göre 2019 dünya kitap başkenti belirlenmişti. 2019 YKS sınavına giren öğrencilere de 2019 dünya kitap başkentinin neresi olduğu sorusu yöneltildi. Şıklar arasından yalnızca bir tanesi doğru… Peki 2019 dünya kitap başkenti neresidir? İşte yanıtı…

2019 DÜNYA KİTAP BAŞKENTİ NERESİDİR?

UNESCO Genel Direktörü Irina Bokova 2019 Dünya Kitap Başkentinin Körfez ülkesi olan Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Şarja Kenti olduğunu açıklamıştı. Söz konusu karar, Lahey’deki Uluslararası Kütüphane Dernekleri ve Kurumları Federasyonu tarafından alındı. Öte yandan 2018 Dünya Kitap Başkenti de Atina’ydı.

YKS’DE SORULDU

2019 Dünya Kitap Başkenti sorusu YKS’nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) sınavında öğrencilere soruldu. 2019 Dünya Kitap Başkenti sorusu ise öğrenciler tarafından en çok sorgulananlar arasına girdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN