2020 AÖF final sınavları ne zaman? AÖF sınavları internetten (Online) nasıl yapılacak?

2020 AÖF final sınavları ne zaman? AÖF sınavları internetten (Online) nasıl yapılacak?

Koronavirüs tedbirleri kapsamında sınav merkezleri yerine online yani internet üzerinden yapılacak olan 2020 AÖF final sınavlarının ne zaman olduğu konusu paylaşıldı. Üniversite eğitimlerini uzaktan sürdüren öğrenciler, salgın döneminde AÖF sınavlarına internet üzerinden (Online) olarak giriş yapıyor.

Kısa bir zaman aevvel ara sınav dönemini de online olarak gerçekleştiren öğrenciler, sınava kısa süre kala 2020 AÖF final sınavlarına da belirtilen tarihler arasında internet üzerinden, bilgisayar, cep telefonu ve tablet yardımı ile giriş yapacak. AÖF, online sınavın nasıl yapılacağına dair bilgileri paylaştı.

2020 AÖF FİNAL SINAVLARI NE ZAMAN?

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında, Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri’nin Yurt içi ve Yurt Dışı Programlarının 2019-2020 Öğretim Yılı Bahar Dönemi dönem sonu sınavları, internet ortamında gerçekleştirilecek.

Bahar Dönemi dönem sonu sınavları 24 Haziran 2020 tarihi itibarıyla başlayıp, 8 Temmuz 23.59’a dek (Türkiye saatiyle) yapılacak.

Sınav ile ilgili bilgiler AÖF'ün resmî internet adresi ve sosyal medya hesaplarından paylaşılacak.

SINAV NASIL OLACAK?

Sınavların yapılacağı elektronik ortama girmek için, internet bağlantısı olan kişisel bilgisayarınız, tabletiniz ya da cep telefonunuzdan giriş yapabilirsiniz.

Gerekli teknolojik altyapıya sahip olmamanız durumunda, 1-5 Haziran 2020 tarihlerinde iletişim ve çözüm masasından randevu alarak, istenilen herhangi bir Anadolu Üniversitesi Açıköğretim bürosunda, internet ortamında gerçekleşecek sınava dâhil olabilirsiniz.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN

SINAV SİSTEMİNE GİRİŞ

Sınavınıza, üniversiteni resmî internet adresinde bulunan Sınav linkine tıklayarak giriş yapabilirsiniz. Yurt içi ve yurt dışı programlar için sınav sistemi;

Sınavın yapılacağı 15 günlük dönemde, sorumlu olunan ders veya derslerinize ait sınavlarınızı, istenilen gün ve saatte sisteme girerek yapabilirsiniz. Fakat paylaşılan tarihin son günlerine bırakmanız, bağlantı problemlerine neden olabilir.

SINAV SÜRECİ

www.anadolu.edu.tr internet sitesi üzerinden yönlendirme linki ile sınav sayfasına geçiş yapmanızın ardından, T.C. kimlik numarası veya @anadolu.edu.tr uzantılı e-Posta adresi ve şifrenizle sisteme giriş yapın. Burada sorumlu olunan dersler görülebilir.

Daha evvelki sınavlarda olduğu gibi her bir ders 20 sorudan oluşuyor ve her bir dersi yanıtlamanız için zaman 30 dakika verilecektir.

Sınav başlamadan evvel sınav ekranı üstünden sınav zamanına tâbi olunan kuralların dikkatle okunularak onaylamak gerekiyor. Sınav başladığı anda ekranda sadece bir soru görülür.

Soruyu yanıtlayarak veya boş bırakarak bir sonraki soruya geçilebiliyor. Sorular arasında ileri veya geri gidilme imkânı olmadığından dolayı işaretleme yapmadan geçilen soru boş bırakılmış olarak sayılır.

SINAVIN SONLANMASI

Tüm sorularla alakalı işaretlemelerin tamamlandığında veya verilen 30 dakikalık zaman tamamlandığında “BU DERSİN SINAVI BİTMİŞTİR” uyarısı ekranda görülür. Bu uyarı görüldüğünde sınav tamamlanmış oluyor.

24 Haziran tarihi itibarıyla, sınavın tamamlanamadan oturumun herhangi bir sebeple (internet bağlantı sorunu, elektrik kesintisi vb.) sonlanması durumunda, son gün olan 8 Temmuz’a dek sınava kalınan yerden devam etmek de mümkün.

Fakat 8 Temmuz 2020 tarihine dek sınavların tamamlanmama durumunda sınav sistemi erişime kapatılacak ve yanıtlanamayan sorular boş bırakılmış sayılacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN