2020 KPSS Lisans sınavı ne zaman yapılacak? KPSS lisans sınav tarihleri değişti

2020 KPSS Lisans sınavı ne zaman yapılacak? KPSS lisans sınav tarihleri değişti

Koronavirüsle mücadele kapsamında MEB ve ÖSYM’nin düzenlediği pek çok sınavın tarihleri ertelenmişti. Memur olmak için girilen KPSS sınav tarihleri de değişen sınavlar arasında. Peki, 2020 KPSS Lisans sınavı ne zaman yapılacak? İşte KPSS sınav tarihleri…

19 Temmuz tarihinde yapılması planlanan KPSS Lisans sınavı da diğer pek çok sınav gibi ileriki bir tarihe ertelendi. Peki, Genel yetenek, genel kültür ve eğitim bilimleri alanında düzenlenecek olan KPSS Lisans sınavı ne zaman yapılacak. Ayrıntılar karar.com’da…

KPSS LİSANS SINAV TARİHLERİ

Dünyayı ve Türkiye’yi tehdit eden salgın hastalık tehlikesi nedeni ile hangi sınavların erteleneceği ve ertelenen sınavların yeni tarihleri büyük merak konusu olmuştu. Konuya dair açıklama YÖK Başkanı Yekta Saraç’tan geldi ve ÖSYM’nin yeni sınav takvimi belli oldu. Buna göre;

Kamu Personeli Seçme Sınavı, Genel Yetenek-Genel Kültür-Eğitim Bilimleri (KPSS Lisans) oturumları 6 Eylül 2020 Pazar günü gerçekleştirilecek. KPSS Alan Bilgisi Testinin yapılma tarihleri ise 12 Cumartesi ve 13 Eylül Pazar.

Önlisans düzeyinde düzenlenecek olan KPSS, 25 Ekim, ortaöğretim düzeyindeki KPSS sınavı ise 22 Kasım'da gerçekleştirilecek. KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi 20 Eylül'de, Dikey Geçiş Sınavı (DGS) 9 ise Ağustos'ta yapılacak.

KPSS LİSANS SINAVINA KİMLER GİREBİLİR?

Lisans düzeyindeki KPSS sınavına, herhangi bir lisans programından mezun durumunda bulunanlar ve şu an mezun olmayı da iki yıl içerinde mezun olma olasılığı bulunan (sınavın geçerlilik süresi 2 yıldır. Bu süre içinde mezun olacak olanlar) adaylar başvuru yapabilirler.

2020 KPSS Lisans sınavı Genel Yetenek ve Genel Kültür oturumunda adaylara 120 soru için 130 dakika verilirken, Eğitim Bilimleri oturumunda ise 80 soru sorulurken sınavın süresi 100 dakika olacak.

HANGİ KONUDAN KAÇ SORU ÇIKACAK?

Türkçe konularından 30,
Matematik konularından 27,
Geometri konularından 3,
Tarih konularından 27,
Coğrafya konularından 18,
Vatandaşlık konularından 15 soru olmak üzere toplamda 120 soru sorulması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN