2020 YKS sonuçları ne zaman açıklanır? 2020 üniversite tercih tarihleri belli oldu

2020 YKS sonuçları ne zaman açıklanır? 2020 üniversite tercih tarihleri belli oldu

Koronavirüs salgını gölgesinde ve tedbirleriyle birlikte tamamlanan 2020 YKS sınav sonuçlarının açıklanma tarihi netleşti. ÖSYM, daha evvel yayınladığı takvime göre; 2020 YKS yani TYT, AYT ve YDT sınav sonuçlarını 28 Temmuz’da ilan edecek. Öte yandan üniversite tercih tarihleri de belli oldu.

Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) olmak üzere 27-28 Haziran’da iki gün toplamda 3 oturumda gerçekleştirilen 2020 Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) 28 Temmuz’da açıklanmasının ardından gözler tercilere çevrilecek. Adaylar şimdiden, ‘’2020 üniversite tercihleri ne zaman yapılacak?’’ sorusunun cevabını arıyor.

Hemen hemen 2.5 milyon adayın girdiği Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS), Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) olmak üzere 3 ayrı oturumda ter döken üniversite adayları, dünyayı ve Türkiye’yi etkisi altına alan yeni tip korona virüs salgını tedbirleri ile sorunsuz tamamlandı. İyi bir üniversite ve bölüm kazanmak isteyen her bir aday, 2020 YKS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte üniversite tercihlerini yapacak.

2020 YKS NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Yüzbinlerce adayın iyi bir üniversite hayaliyle girdiği YKS sınav sonuçları 28 Temmuz 2020 tarihinde Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından paylaşılacak. Sınavda adayın aldığı puan, yüzdelik dilimi ve başarı sıralaması, üniversite tercihlerinde dikkat edilecek.

TERCİHLER NE ZAMAN YAPILACAK?

2020 YKS sınavına giren adaylar, 28 Temmuz 2020 tarihi itibarıyla açıklanacağı düşünülen TYT, AYT ve YDT sınav sonuçlarının ardından 29 Temmuz 2020 tarihinden itibaren tercih işlemlerine başlayacak. ÖSYM, tercih işlerinin ne kadar zaman açık olacağı ile ilgili henüz bir bilgilendirme yapmadı.

BARAJ PUANI

Dünyayı ve Türkiye’yi etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle bu seneyle sınırlı kalmak koşuluyla baraj puanı TYT'de 150, AYT ve YDT’de de 170 oldu. Üniversite adayları, TYT’den en az 150 puan alarak iki senelik üniversiteleri tercih edebilecek. Öğrencilerin, AYT ve YDT sınav sonucunda tercih yapabilmek adına ise en az 170 puan almaları şartı aranıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN