4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü sözleri ve resimli mesajlar

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü sözleri ve resimli mesajlar

'Dünya Hayvanları Koruma Günü ilk ne zaman ortaya çıktı?' sorusunun yanıtı araştırılıyor. Hayvanları Koruma Günü ilk olarak 1925'te kutlanmış, 1929'dan itibaren ise Almanya, Avusturya, İsviçre ve Çekoslovakya'da düzenli olarak kutlanmaya başlanmıştır.

Hem ülkemizde, hem de dünya genelinde hayvanların eğlence ve ticari amaçlarla kullanılarak eziyet edilmesine dikkat çekmek amacıyla, çeşitli hayvansever sivil toplum kuruluşlarının girişimleri aracılığıyla her yıl 4 Ekim'de Dünya Hayvanları Koruma Günü kutlanmaktadır. Dünya Hayvanları Koruma Günü'nün anlam ve önemini vurgulamak isteyen vatandaşlar; Instagram, Facebook, Twitter, Whatsapp'tan 'Dünya Hayvanları Koruma Günü resimli mesajları' paylaşıyor. İşte, 'Hayvanları Koruma Günü'nün tarihçesi'...

DÜNYA HAYVANLAR GÜNÜ NE ZAMAN ORTAYA ÇIKTI?

Dünya Hayvanları Koruma Günü'nün öncüsü seyyah Heinrich Zimmermann'dır. 24 Mart 1925 tarihinde Almanya'nın Berlin kentindeki Spor Sarayı'nda Dünya Hayvanları Koruma Günü ilk kez düzenledi. Bu etkinliğe 5 binden fazla kişi katıldı.

Dünya Hayvanları Koruma Günü ilk kez 4 Ekim 1929'da düzenli kutlanmaya başlandı. Başlangıçta sadece Almanya, Avusturya, İsviçre ve Çekoslovakya'da kabul gördü. Zimmermann her yıl Dünya Hayvan Günü'nün tanıtımı için çeşitli girişimlerde bulundu. Son olarak, Mayıs 1931'de İtalya'nın Floransa kentinde düzenlenen Uluslararası Hayvanları Koruma Kongresi'nin bir oturumunda, '4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü'nü evrensel bir gün yapma önerisi oybirliğiyle kabul edildi.

sheltering-animals-of-abuse-victims-get-involved.jpg

DÜNYA HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ HAKKINDA BİLGİLER

Hayvanları Koruma Günü'nün amacı, dünya çapında refah standartlarını iyileştirmek için hayvanların statüsünü yükseltmektir. Hayvanları Koruma Günü aynı zamanda dünyayı daha iyi bir yer haline getirmek için küresel bir güçtür. Hayvanları Koruma Günü her ülkede birbirinden farklı şekillerde kutlanmaktadır.

Hayvan dostları ilk kez İngiltere'de 1822 yılında; hayvanları korumak, insanların hayvanlara iyi davranmalarını, daha iyi koşullarda beslenme ve korunmalarını sağlamak amacıyla 'Hayvanları Koruma Birliği'ni ilan etmişlerdir. Ülkemizde 'Hayvanları Koruma Derneği' 1908 yılında kurulmuştur.

2020-10-04-144646.jpg

HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ MESAJLARI 2020

* Onları sevdiğimiz kadar yaşama haklarına da saygı duyuyoruz. Hayvanları Koruma Günü kutlu olsun.

* Korumak yetmiyor, sevin. Hayvanları Koruma ve Sevme Günü kutlu olsun.

* Bize emanet olan hayvan dostlarımız için kapımızın önüne bir kap yemek ve su koymayı unutmayalım. 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü kutlu olsun.

* Sevgi, en büyük koruyucudur.

0x0-hayvanlari-koruma-gunu-sozleri-mesajlari-4-ekim-dunya-hayvanlari-koruma-gunu-nedir-1601791954750-001.jpg

* Hayvanların doğal yaşam alanlarını yakarak, yıkarak yada kirleterek bozmadığımız, suni müdahalelerle doğal dengeyi bozmadığımız, tüm canlılarla uyum içinde yaşadığımız bir dünya hayaliyle 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü kutlu olsun.

* Bugün değil, her gün onlara sahip çıkalım! 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü kutlu olsun.

* Canlı hayvana işkence, eziyet edene lanet olsun. (Hz. Muhammed)

* Tercih ve seçim şansı olmayan patili dostlarımıza yalnız bir gün değil her gün aynı özeni gösterelim, can dostlarımıza sahip çıkalım. 4 Ekim Sokak Hayvanları Koruma Günü kutlu olsun.

2020-10-04-145018.jpg

* Karşılıksız sevgileriyle her anımızda yanımızda olan minik dostlarımıza hep sevgiyle yaklaşalım. 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü kutlu olsun.

* Hayvanların yaşam hakkını ve yaşam alanlarını korumak bizim elimizde. Bugün değil her gün onlara sahip çıkalım! 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü kutlu olsun.

* 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü Kutlu Olsun.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN