6 Haziran dolar ve euro fiyatları ne kadar? Dolar son 2 ayın en düşük seviyesinde

6 Haziran dolar ve euro fiyatları ne kadar? Dolar son 2 ayın en düşük seviyesinde

6 Haziran Perşembe dolar fiyatlarındaki düşüş hızlanırken, bayram sebebiyle yurtiçi piyasalar kapalı olsa da uluslararası piyasada işlemlerini sürdüren dolar, dün itibarıyla son 2 ayın en düşük seviyesine inerek gevşedi. Peki euro şu an ne kadar? İşte 6 Haziran güncel döviz fiyatlarına dair aradıklarınız...

Piyasaların bayramdan dolayı kapalı olduğu haftada yönünü hızla aşağı çeviren döviz fiyatları, 6 Haziran sabahı en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Dün FED’den gelen açıklamaların ardından son 1,5 ayın en düşük seviyesine kadar inan dolar, şu an için 5,77 TL’den işlemlerini sürdürüyor. Euro da dolara paralel olarak yönünü aşağı doğru çevirirken, şu dakikalarda 6,47 TL’den alıcı buluyor. İşte 6 Haziran döviz kuru fiyatları…

FED’İN MESAJI TL’Yİ GÜÇLENDİRDİ

ABD ile ilişkilere yönelik iyimser beklentilerinin ardından yönünün aşağı çeviren dolar, FED Başkanı Jerome Powell’ın faizle alakalı yaptığı açıklamanın ardından da TL’de güçlenme eğilimi görülmüştü. FED’in mevcut politikası konusunda rahat olduklarını ve faiz seviyelerinin uzun zaman sabit kalmasını öngördüklerini ifade eden Jerome Powell, “Şu anda politika duruşumuzun uygun olduğunu düşünüyoruz. Faiz konusunda aşağı veya yukarı yönlü bir hareket için güçlü bir durum görmüyoruz” açıklamasında bulunmuştu. Bu mesajın da etkisiyle dolar dün itibarıyla 11 Nisan’dan beri ilk kez 5.66 TL’lere kadar indi.

19-06/06/6-haziran-dolar-ve-euro-fiyatlari-ne-kadar-dolar-2-ayin-en-dusuk-seviyesinde.jpg

TL NEDEN DEĞER KAZANIYOR?

Küresel riskten kaçışın kuvvetli olduğu bir dönemde TL'de değer kazancı yaşanması bankacılara göre TL'deki nominal değer kazancı ötesinde kuvvetli bir trend oluğunun en önemli göstergesi. Çin, Meksika ve ABD arasında süren ticaret gerilimi ve bu gerilimin küresel ekonomik büyümeyi yavaşlatacağı beklentisi yatırımcının risk iştahını zayıflatırken, yatırımcıların hisse piyasalarından, güvenli liman olarak gördükleri devlet tahvillerine yönelmesine neden oldu. İşlem hacminin son dönemde yeni ihraçlar gelmemesi nedeniyle oldukça azaldığı gösterge 10 yıllık tahvilde ise Cuma günü son işlem %18.85 oldu. Mayıs ortasında işlem bazında %20.81 test edilmişti. Tahvil-bono piyasasında ise önümüzdeki hafta yapılacak ihaleler takip edilecek. İki yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi geçen hafta 100 baz puan düşüşün ardından Cuma günü son işlemde %24.97 seviyesindeydi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN