8 asırlık cami ibadete hazır

8 asırlık cami ibadete hazır

Kayseri Himmetdede Mahallesi'nde bulunan 8 asırlık cami Kocasinan Belediyesi tarafından aslına uygun hale getirildi.

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, restorasyon çalışmaları tamamlanan asırlık caminin, eski görünüme kavuşturularak yeniden ibadete açıldığını söyledi.

Belediye olarak, tarihi ve kültürel eserlerin korunarak gelecek nesillere aktarmak için üzerine düşen her türlü gayreti gösterdiklerini vurgulayan Çolakbayrakdar, ''Kocasinan Belediyesi olarak birçok alanda yaptığımız çalışmalardan biri de tarihi ve kültürel eserlerin günümüze kazandırılması. Himmetdede Camii ile ilgili çalışmamız da geçmişimizi geleceğe taşıma adına yapmış olduğumuz önemli hizmetlerden biri. Burada yaşayan hemşehrilerimizi sabırsızlıkla beklediği bu çalışmayı en kısa sürede tamamlayarak, camiyi yeniden ibadete açtık." açıklamasını yaptı.   

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN