ABD Başkanı Trump, Paris Büyükelçiliği'ndeki sanat eserlerine el koymuş

ABD Başkanı Trump, Paris Büyükelçiliği'ndeki sanat eserlerine el koymuş

ABD Başkanı Donald Trump'ın, 2018'deki tartışmalı Paris ziyaretinde ABD Büyükelçiliği konutunda sergilenen bazı eserleri beğenerek Beyaz Saray'a götürdüğü ortaya çıktı. Buna göre Trump, kültürel diplomasi için kullanılan tarihi konuttaki eserleri uçağına yükletip büyükelçiye "Altı yıl sonra alırsınız" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın ölen Amerikan askerlerine ‘enayi’ ve ‘kaybeden’ dediği iddiasıyla gündemde olan Paris ziyaretinde, ülkesinin Fransa Büyükelçisi Jamie McCourt’un konutundaki bazı sanat eserlerine ‘el koyduğu’ ortaya çıktı. Buna göre Trump, ABD’nin kültürel diplomasi programının önemli bir parçasını oluşturan tarihi konuttan bir tabloyu, gümüş bir biblo setini ve bir büstü, “Altı yıl sonra geri alırsınız” diyerek Beyaz Saray’a götürdü.

Gazete Duvar'ın aktardığına göre; Trump’ın 1. Dünya Savaşı’nın son bulmasının 100’üncü yıldönümü vesilesiyle 2018’de gerçekleştirdiği Paris ziyareti, Amerikan askerlerinin yattığı Aisne-Marne Amerikan Mezarlığı’na ziyaretini iptal etmesiyle gündeme gelmişti. ABD Başkanı’nın askerler için ‘kaybeden’ ve ‘enayi’ dediği öne sürülmüş, Trump geçen hafta Atlantic dergisinde yayımlanan haberin ardından tepki çekmişti.

‘AIR FORCE ONE’A YÜKLEYİN’ TALİMATI

Şimdi ise Trump’ın aynı seyahatte Paris Büyükelçiliği’ndeki eserlere bol bol vakit ayırıp, teamüllere aykırı bir biçimde bazılarını yanında Washington’da kendi konutuna götürdüğü ortaya çıktı. Bloomberg News’a konuşan kaynaklara göre Trump, Büyükelçi McCourt’un kaldığı, 1842’de inşa edilmiş Hôtel de Pontalba isimli konuttan bir Benjamin Franklin tablosunu, Yunan mitolojisinden figürlerin betimlendiği bazı gümüş bibloları ve bir Franklin büstünü Beyaz Saray’a götürdü.

‘ALTI YIL SONRA GERİ ALIRSINIZ’

Haberde, Trump’ın yaklaşık 750 bin dolar değer biçilen eserlerin bakanlık uçağı Air Force One’a yüklenmesi talimatı verdiği, şaşkınlık geçiren Büyükelçi’ye de ikinci bir dönem daha seçileceği imasında bulunarak “Altı yıl sonra geri alırsınız” dediği belirtildi. Gümüş bibloların Washington’a dönüşte Beyaz Saray’daki bir şöminenin üzerine yerleştirildiği de aktarıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN