ABD-Meksika sınırına kurulan pembe tahterevallilere ödül

ABD-Meksika sınırına kurulan pembe tahterevallilere ödül

Londra Tasarım Müzesi, 2020 yılı tasarım ödülünü, ABD-Meksika sınırına kurulan ve beraberliği simgeleyen pembe tahterevallilere verdi.

Mimarlık stüdyosu Rael San Fratello’nun pembe tahterevallileri, ABD ve Meksika’daki çocukları, ülkelerin sınır duvarına yerleştirilmiş üç tahterevalli aracılığıyla birbirine bağlıyor.

Müstehak’ın Dezeen’den aktardığı habere göre, Ronald Rael ve Virginia San Fratello, pembe tahterevallileri, iki ülke arasında bulunan ve yaklaşık 2 bin mil uzunluğundaki çelik çitlerle bölünmüş sınıra kurdu. Böylece iki farklı ülkedeki çocukların birlikte oynamaları sağlandı.

2-4.jpg

Projenin yaratıcıları, tahterevallileri, Donald Trump’ın bölücü politikasına bir yanıt olarak da gördüklerini söyledi. Binlerce kaçak göçmenin gözaltı ve sınır dışı edilmesiyle ilgili geniş tartışmalara konu olan sınıra yerleştirilen pembe tahterevalliler beraberliği simgeliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN