ABD'de en yüksek günlük koronavirüs vaka sayısı tespit edildi

ABD'de en yüksek günlük koronavirüs vaka sayısı tespit edildi

Kovid-19 salgınında normalleşme sürecine giren ABD'de, son 24 saatte yaklaşık 65 bin vaka tespit edildi. Bu, en yüksek günlük vaka sayısı olarak kayda geçti.

Johns Hopkins Üniversitesi tarafından derlenen verilere göre, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pandemisinin merkez üssü olan ABD'de son 24 saat içinde 65 bin 551 yeni vaka tespit edildi.

AFP'nin aktardığına göre, ülkedeki toplam vaka sayısı 3.1 milyonu aşarken, Kovid-19 kaynaklı olarak hayatını kaybedenlerin toplam sayısı da bin kişi artarak 133 bin 195'e çıktı.

'EYALETLERİN AÇILIŞ SÜREÇLERİ DURAKLATILMADI"

Ulusal Alerji ve Enfeksiyon Hastalıkları Enstitüsü Başkanı Anthony Fauci, The Hill'e yaptığı açıklamada "Şu an epey çetin ve zorlu bir dönemdeyiz" dedi.

Fauci, "Eyaletlerin açılış süreçlerini duraklatmasını sağlamamız gerektiğini düşünüyorum" diyerek mart ve nisan aylarındakine benzer bir kapanmaya gidilmesini kastetmediğini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN