Afrin harekatı bitti mi? Zeytin Dalı Harekatı ne zaman bitecek? Bakan Çavuşoğlu'ndan açıklama

Afrin harekatı bitti mi? Zeytin Dalı Harekatı ne zaman bitecek? Bakan Çavuşoğlu'ndan açıklama

Afrin harekatı bitti mi, ne zaman bitecek? TSK ve desteklediği ÖSO birliklerinin Suriye'nin Afrin bölgesinde sürdürdüğü Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili son gelişmeleri sizlerle paylaşıyoruz. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun bugün yapmış olduğu Afrin harekatı açıklamaları ve tüm detayları haberimizden görebilirsiniz.

Afrin harekatı bitti mi, ne zaman bitecek? gibi sorular vatandaşlar tarafından meak ediliyor. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve desteklenen Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) birlikleri tarafından gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekatı'nın bugün 48. günü. Bölgede, bugüne kadar yaklaşık 3 bin terörist etkisiz hale getirirlen onlarca mühimmat deposu ve saklandıkları depolar yerle bir edildi. Peki Afrin harekatı ne zaman tamamlanacak? Bugün Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yaptığı açıklamada Mayıs ayına kadar Afrin harekatının tamamlanabileceğini ifade ederken, Irak'a operasyon sinyali verdi. İşte Afrin Zeytin Dalı Harekatıyla ilgili son gelişmeler.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU'NDAN AFRİN AÇIKLAMASI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu'nun açıklamasında önemli maddeler yer aldı:

"Afrin Harekatı Mayıs'a kadar biter. Salih Müslüm'ün İsveç'te olduğunu biliyoruz. Bağdat Hükümeti ile Irak'a ortak bir operasyon yapabiliriz."

AFRİN HAREKATINDA SON DURUM

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Komando Birlikleri ve Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO ) Afrin merkeze yönelik operasyonları, hava muhalefeti de yaşanmaması nedenyile hız kazandı. Azez yakınlarındaki Bafilyun tepesinin ardından Şaran beldesi ele geçirildi. Ardından bugün sabah saatlerinde Keffercenne Köyü de teröristlerden temizlendi.

Suriye'de TSK ile ÖSO'nun ortaklaşa gerçekleştirdiği Zeytin Dalı Harekatı, hız kazandı. Bugünkü sabah namazı sonrası yeniden başlayan operasyonlarda Şaran beldesinin köyleri tek tek ele geçirilmeye başlandı.


DHA muhabirinin takip ettiği operasyonlarda, TSK komando birlikleri, Azez yakınlarındaki Şarar beldesinden Afrin istikametine doğru kaçmaya başlayan teröristleri havadan savaş uçaklarıyla, karadan ise topçu birliklerinini atışlarıyla vurmayı sürdürüyor.

TSK'nın hava ve kara desteği ile Şaran beldesinin etrafındaki köyler ve tepeleri alarak ilerleyen ÖSO güçleri de son olarak bugün Keffercenne köyündeki şiddetli çatışmalarla Afrin istikametine doğru ilerlemeyi sürdürüyor.
 
KEFFERCENNE STRATEJİK ÖNEMDE

ÖSO Livai Şimal Komutanı Abdullah Halil, DHA muhabirine konuştu ve Keffercenne'nin son derece stratejik öneme sahip bir köy olduğunu belirtti. Afrin'e bundan sonra ilerlemenin daha kolay olacağını söylerken, Afrin'in Keffercenne'nin altında kaldığını, üst bölgeden yapılacak ilerleme ile Afrin'e kısa bir süre içerisinde ulaşılabileceğini ifade etti.

Raco'nun tamamen ele geçirilmesinin ardından bir taraftan da Cinderes merkeze doğru operasyonlar hız kazanırken, sınırda oluşturulan 'hilal'in Reyhanlı ayağının tam karşısında bulunan Azez'deki tüm bölgede de terörist mevzilerine yönelik harekat devam ediyor. Özellikle Azez'in yaklaşık 5-6 km uzağında bulunan Telrifat, son derece stratejik önem kazandı. Teröristlerin, Fırat'ın doğusundan Telrifat üzerinden Afrin merkeze yığınak yapmayı sürdürdüğü bu bölgeye yönelik de operasyon hazırlıkları sürüyor. Telrifat ile beraber aynı bölgede bulunan Minnag Havaalanı, Ayn Dakne ve Maranes bölgeleri de çok kısa süre içerisinde şiddetli çatışmalara sahne olabilir. 

SAYI 3 BİN 55'E YÜKSELDİ

TSK'dan bugün yapılan açıklama ile ise, harekatın başlangıcından bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısının 3 bin 55'e yükseldiği bildirildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN