Afrin'deki aşiretlerden Zeytin Dalı Harekatı'na destek açıklaması

Afrin'deki aşiretlerden Zeytin Dalı Harekatı'na destek açıklaması

Afrin'de terör örgütü PYD/YPG'nin işgal ettiği bölgelerdeki aşiretlerden Zeytin Dalı harekatına destek açıklaması geldi. Aşiretlerin temsilcileri tarafından yapılan ortak açıklamada, “Suriye'yi bölerek topraklarımızda ırkçı bir devlet kurmalarına izin vermeyeceğiz” denildi.

HİLAL ÖZTÜRK / ÖZEL HABER

Türkiye'nin Afrin'i YPG/PYD ve IŞİD terör örgütlerinden temizlemek için başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'na bölgedeki Arap ve Türkmen aşiretleri destek açıklaması yaptı. Haseke, Ras Al Ayn, Münbiç, Tabka, Rakka, Ayn İsa, Suluk ve Tel Abyad’daki aşiretlerin temsilcileri, topraklarının terör örgütü PKK komutanlarının emirlerine itaat eden SDG, YPG ve PYD milisleri tarafından işgal edildiğini belirtti. Açıklamada, bölücü terör milislerinin, dünyanın gözü önünde en korkunç cinayetleri işleyen ve zorla tehcir eden IŞİD terör örgütünün yerini aldığı bildirildi.

ABDA VE BATI SES ÇIKARMIYOR

IŞİD'in işlediği cinayetlere hiç kimsenin sesini çıkarmadığını, aksine ABD ve batılı devletlerin çocuklarını küçük büyük demeden ölüme terk ettiği ifade edilen açıklamada şöyle denildi:

“IŞİD Ayn Al Arap (Kobani) şehrine girdiği zaman PYD- PKK terör milislerine yardım etmek için ABD ve batılı devletler ve hatta Arap devletlerinin uçakları müdahale etti. Bugün de PYD- PKK terör milisleri dünyanın coğrafyasını değiştirmek için bizim evlerimizi ve topraklarımızı işgal etmektedir ve bizleri tehcir etmektedir. Bu terör milisleri ABD ve batılı devletlerin gözü önünde Arap ve Türkmen köylerini yakıp yıkmaktadır, ama bu ülkeler hiç ses çıkartmamıştır ve kılını kıpırdamamıştır, aksine bu terör milislerini desteklemiştir. Komşu ülkelerin ulusal güvenliğini tehdit ederek başta Türkiye olmak üzere Irak’ta da istikrarı bozmak için Suriye’nin bölünmesi ve ırkçı milliyetçi bir devlet kurulmasına çaba göstermektedir.”

Bu terör milislerini destekleyen devletlerin, PYD ve PKK'nın Sünni Araplar ve Türkmenleri katlettiğini örtbas etmek için batı ve Arap devletlerinin medya araçlarını kullandığı belirtilen açıklamada “Bizler Türkmen ve Arap bölgelerin evlatları olarak sivil Kürtlerle sorunumuz yoktur, bizim sorunumuz bölücü Kürt milisleriyledir. Bizler bu milislerin Suriye’de ırkçı bir devlet kurmasına izin vermeyeceğiz” ifadelerine yer verildi. 

TÜRKİYE'YE TEŞEKKÜR

Suriye halkının yanında duran Türkiye'ye teşekkür eden aşiretler “Topraklarımızı PYD-PKK milislerinden kurtarmak için canını ortaya koyan TSK mensubu kardeşlerimize teşekkür ederiz. Ayrıca 6 yıldan fazla zülüm gören Suriye halkını terk etmeyen büyük lider sayın Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ederiz” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN