Ahmet Deha Sarıahmet kimdir, kaç yaşında, nereli? Başakşehirli Ahmet Deha Sarıahmet Real Madrid'e transfer oldu

Ahmet Deha Sarıahmet kimdir, kaç yaşında, nereli? Başakşehirli Ahmet Deha Sarıahmet Real Madrid'e transfer oldu

Spor camiası Ahmet Deha Sarıahmet'i konuşuyor! 2019-20 sezonu Süper Lig şampiyonu Başakşehir'de forma giyen genç futbolcu, dünya devi Real Madrid ile ön sözleşme imzaladı. Taraftarlar, Ahmet Deha Sarıahmet'in hangi mevkide ve takımda oynadığını merak ediyor. İşte, Ahmet Deha Sarıahmet'in kariyeri...

'Ahmet Deha Sarıahmet kimdir, kaç yaşında, nereli?' sorularının yanıtları futbolseverler tarafından internette araştırılıyor. İspanya'nın dünyaca ünlü futbol kulübü Real Madrid, Başakşehirli futbolcu Ahmet Deha Sarıahmet'i kadrosuna katmak üzere ön sözleşme imzaladı. Süper Lig'de şampiyon olan 6. farklı kulüp olarak tarihe geçen turuncu-lacivertli takımın altyapısında yer alan Ahmet Deha Sarıahmet'in biyografisi merak ediliyor. Detaylar haberimizde...

AHMET DEHA SARIAHMET REAL MADRİD'E TRANSFER OLDU

Dünya devi Real Madrid, Süper Lig şampiyonu Başakşehir'in altyapısında oynayan Ahmet Deha Sarıahmet'ı renklerine bağladı. Eflatun-beyazlıların 17 yaşındaki genç futbolcu ile ön sözleşme imzaladığı bildirildi.

Transfer süreciyle ilgili Düzce'nin yerel televizyon kanalına konuşan genç oyuncunun açıklamaları şöyle:

"BİR BUÇUK YILDIR TAKİP EDİYORLARMIŞ"

"Görüşmeleri menajerim Şahin Zengin yaptı. Alejandro Shekhovtsov, İspanya'daki menajerim ile birlikte bana gelerek böyle bir teklif olduğunu söylediler. Bizde 'Tabii ki isteriz' dedik. Beni bir buçuk yıldır takip ediyorlarmış. Türkiye-Ukrayna maçımı ve Gençlerbirliği-Trabzonspor maçımı izlemişler. Ondan sonra bize teklif yaptılar.

Şu an çok heyecanlıyım. Birazda düşünceliyim. Yabancı dilim pek iyi değil. Bu beni biraz zorlayabilir. İster istemez bunun düşüncesi var. İnşallah kısa sürede yabancı dilimi geliştirerek oraya uyum sağlayacağım. İnşallah ülkemi ve memleketimi orada en iyi şekilde temsil edeceğim."

"ABDÜLKADİR ÖMÜR'Ü ÖRNEK ALIYORUM"

"Türkiye'de örnek aldığım oyuncu Abdülkadir Ömür. Hem karakteri hem de oyunculuğunu örnek alıyorum. Bende onun gibi kanat oyuncusuyum. İnşallah onun seviyesine çıkabilirim. Avrupa'dan ise Neymar'ı örnek alıyorum. Tarzını çok beğeniyorum. Bir gün onunla karşılıklı oynamak isterim."

AHMET DEHA SARIAHMET KİMDİR?

2003 yılında Düzce'de dünyaya geldi. Futbola 7 yaşında Düzce Fenerbahçe Okulu'nda başlayan Ahmet Deha Sarıahmet, Boluspor'un altyapısında sergilediği yeteneği ile kısa sürede dikkatleri topladı.

Boluspor'dan Gençlerbirliği'ne transfer oldu. 2019-20 sezonu ara transfer döneminde Başakşehir FK'nın altyapısına dahil oldu.

Genç milli takımlarda 79 kez forma giyerken 34 gol attı.

AHMET DEHA SARIAHMET KAÇ YAŞINDA?

2003 doğumlu yıldız adayı, 2020 yılı itibariyle 17 yaşındadır.

AHMET DEHA SARIAHMET HANGİ MEVKİDE OYNUYOR?

Başakşehir'in altyapısında forma giyen genç futbolcu, sağ ayaklı olmasına karşın sol açık mevkinde oynamaktadır. Sağ açık ve 10 numara pozisyonlarında da başarılı olan Deha Sarıahmet, 1 yıldan fazla süredir Real Madrid'in gözlemcileri (scout) tarafından izlenmekteydi.

.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN