Akdeniz'de petrol sızıntısı İsrail'de plaj kapattırdı

Akdeniz'de bir yük gemisinde yaşanan petrol sızıntısı neredeyse tüm akdeniz kıyılarında kirliliğe yol açarken İsrail'deki plajlar bir sonraki emre kadar kapatıldı.

İsrail Sağlık, İçişleri ve Çevre Koruma bakanlıkları, halkı uyararak bir sonraki duyuruya kadar ülkenin tüm plajlarından uzak durmalarını istedi.

Akdeniz'de kirliliğe yol açan olayın ardından İsrail Çevre Koruma Bakanı Gila Gamliel bir açıklama yaptı.Gamliel, sızıntı anında bölgede 9 geminin bulunduğunu ve sızıntının meydana geldiği gemiyi tespit etmek için soruşturmanın devam ettiğini aktardı.

Bakan Gamlie, "Gemi kimliği tespit edilirse İsrail yasal önlemler alabilir. Mevcut seçeneklerden biri, sigorta şirketlerine, on milyonlarca şekele mal olabilecek çevresel etkilerle mücadele edebilmek için tazminat almak üzere dava açmaktır” dedi.

İsrail makamları, geçen hafta ülkenin güneyindeki bir plajda dalgaların sürüklediği 17 metre uzunluğunda ölü bir balina bulmuştu. Aşkelon'un kuzeyinde bulunan balinanın kirlilik nedeniyle öldüğü tespit edilmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN