AKS sonuçları ne zaman açıklanacak? Gözler 2020 AKS sınav sonuçlarında

AKS sonuçları ne zaman açıklanacak? Gözler 2020 AKS sınav sonuçlarında

MEB tarafından yapılan Adaylık Kaldırma Sınavı (AKS) sonuçları için geri sayım başladı. 26 Temmuz tarihi itibarıyla uygulanan sınav ile ilgili adaylar, ‘AKS sonuçları ne zaman açıklanacak?’ sorusunun cevabını araştırıyor…

www.meb.gov.tr adresi üzerinden paylaşılacak AKS sonuçlarına giren adayların, yaptıkları yanlış cevaplar, doğru cevapları etkilemiyor. Peki 2020 AKS sonuçları ne zaman açıklanır? Geçen yıllarda sınavın yapıldığı tarihten 15 iş günü içerisinde açıklanan sınav sonuçlarının bu hafta içinde açıklanması bekleniyor…

AKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

AKS kılavuzu içerisinde bulunan verilere göre; sınav sonuçları, sınavın yapıldığı tarih itibarıyla en geç 15 (on beş) iş günü içerisinde ‘www.meb.gov.tr' internet sitesinden paylaşılacak. Adaylara bunların dışında sınav sonuç belgesi gönderilmeyecek. AKS’nin 26 Temmuz’da yapıldığı göz önünde bulundurulursa, sonuçların bu hafta içerisinde açıklanacağı söylenebilir…



DEĞERLENDİRME NASIL YAPILACAK?

a. Değerlendirme 100 (yüz) puan üzerinden yapılacaktır.
b. Adayın cevap kâğıdı 2 adet optik okuyucu tarafından çift kontrol sistemiyle okutulacaktır.
c. Yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemeyecektir.
ç. Sınavda yer alacak her soru puan olarak eşit ağırlığa sahiptir.
d. Değerlendirme sırasında Merkez Sınav Kurulu kararı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden hesaplanması suretiyle puanlama yapılacaktır.
e. Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun komisyon kararı ile belirlenmesi sonucunda soru/sorular iptal edilmeyecek, soru/soruların doğru seçenekleri dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye bu soru/sorular dâhil edilecektir.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

SINAV SONRASI İŞLEMLER

Sınav 100 tam puan üzerinden değerlendirilmeye tabii tutulur. Başarı puanı 60 tam puan ve üzerinde bulunanlar, (sözleşmeli/kadrolu öğretmenler) başarılı sayılıyor. Sınav sonuçlarının Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından valiliklere bildirilmesinin arkasından başarılı olan adaylar (sözleşmeli/kadrolu öğretmenler) adaylık zamanını bitirmiş sayılıyor.

Sınavda başarılı olamayanlar, Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği hükümleri gereği kent içerisinde aynı hizmet bölümünde başka bir eğitim kurumunda görevlendirilerek tekrardan performans değerlendirmesi ve sınava girebilir. Bu kapsamdaki adaylardan; ikinci defa sınavda başarı gösteremeyenler öğretmenlik unvanını kaybetmiş olur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN