Akşener'den Erdoğan'da sosyal medya uyarısı: Her şeyi kaybettiğin gün olur

Akşener'den Erdoğan'da sosyal medya uyarısı: Her şeyi kaybettiğin gün olur

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sosyal medya düzenlemesiyle ilgili sözlerini eleştiren Akşener, "Gençlerin önüne kurulan hiçbir duvar ayakta kalmamıştır. Ne yaptım dediğin gün her şeyi kaybettiğin gün olur" dedi.

Yİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, iktidarın olayları bahane ederek kendi istediklerini dayattığını söyledi. İstanbul Sözleşmesinin kaldırılacağı tartışmalarına ilişkin "Kadınlara gıcıklar. Türk kadını yükselmesin, hep geride kalsın, haddini bilsin istiyorlar. Kadın, hakkını, hukukunu koruyamasın istiyorlar" diyen Akşener, sosyal medya düzenlemesi tartışmalarına ilişkin ise "Türk gençliğinin önüne set çekmeye kalkarsan nasıl bir sel olduklarını anladığın gün, her şeyi kaybettiğin gün olur" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantında konuştu. Akşener, iktidarın olayları bahane ederek kendi istediklerini dayattığını söyledi.

Çoklu baro teklifi ile toplumsal ayrışmanın barolara yansıtalacağını ifade eden Akşener " Ankara Barosu’nun haddi aşan açıklamasını bahane edip tamamen yanlış bir uygulamanın yolunu yapıyorlar" dedi.

"KADINLARA GICIKLAR, KADINLAR HAKKINI KORUYAMASIN İSTİYORLAR"

İYİ Parti lideri Akşener, İstanbul Sözleşmesinin kaldırılacağı tartışmalarına ilişkin ise "Kadınlara gıcıklar. Türk kadını yükselmesin, hep geride kalsın, haddini bilsin istiyorlar. Kadın, hakkını, hukukunu koruyamasın istiyorlar. Bu nedenle kafaya koymuşlar; kırk yılda bir doğru yaptıkları bir iş olan, İstanbul Sözleşmesi’nden çekilecekler" şeklinde konuştu.

Akşener, iktidarın gençlerin kendilerini ifade etmesinden rahatsız olduğuna vurgu yaparak sosyal medya düzenlemesini tartışmasının nedeninin ise Twitter'ın AKP ile yakınlığı olduğu iddia edilen hesapları kapatması olarak gösterdi. Akşener, "Yapılan ahlaksızlıklardan önce, kendi kurdukları ahlaksız bir ekibin engellenmesine kızdılar. İşin özü bu. Eğer öyle olmasaydı daha bir hafta önce gençlere sosyal medyayı ve interneti öve öve bitiremeyen Sayın Erdoğan bir hafta sonra “Karşıyız, yasaklayacağız” der miydi?" şeklinde konuştu.

"SAYIN ERDOĞAN’A SORARSANIZ SUÇLU NETFLIX, SUÇLU TWITTER, SUÇLU YOUTUBE"

Sosyal medyada her gün birilerinin hakarete uğradığına dikkat çeken Akşener "Türkiye’nin önde gelen sanatçıları mahkeme koridorlarında süründürülüyor. Masum gazeteciler tutuklanıp cezaevine konuluyor. Ama muhalif kadınlara tecavüz tehdidinde bulunan şeref yoksunları takipsizlik alıyor. Tek bildikleri nefret ekip, öfke biçmek.Ama Sayın Erdoğan’a sorarsanız suçlu Netflix, suçlu Twitter, suçlu Youtube. Sayın Erdoğan, toplumdaki gerilimi bastırmak için sosyal medyayı kapatmak, Madımak’lar yaşanmasın diye otelleri kapatmaya benzer. Böyle ahmakça tedbirlerle sonuç alamazsın" ifadelerini kullandı.

Sosyal medyayı yasaklama girişiminin özgürlüğüne düşkün gençlerin çağında bir işe yaramayacağına vurgu yapan Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ise şu sözlerle uyardı:

"Tarih şahittir ki, gençlerin önüne örülen hiçbir duvar ayakta kalamamıştır. Hele ki Türk gençliğinin önüne set çekmeye kalkarsan nasıl bir sel olduklarını anladığın gün, her şeyi kaybettiğin gün olur."

"BİZ MADIMAK'LA BAŞBAĞLARI AYIRANLARDAN DEĞİLİZ"

Akşener, Sivas Katliamı için '83 milyonun yüreğini yakan bir ateştir' ifadelerini kullanırken Başbağlar Katliamı için ise "Terör örgütü, vatan bilen, bayrak bilen insanlarımıza kurşun yağdırdı" dedi. Akşener "Biz, Madımak’la Başbağlar’ı ayıranlardan değiliz" dedi.

Her iki katliamda yaşamını yitirenleri anan Akşener, şöyle konuştu:

"Geçtiğimiz hafta, yakın tarihimizdeki iki büyük acının yıl dönümüydü. Sivas’ta yakılan da bizdik, Başbağlar’da vurulan da bizdik. O kara günlerde kurşunların adresi, alevlerin hedefi tek tek canlarımız değil, bütün milletimizdi. Huzurumuzdu, birliğimizdi, beraberliğimizdi. 2 Temmuz 1993’te, Madımak’ta yanan ateşin ardından oğlu, Nesimi için şöyle diyordu; 'Bir cefam var idi bin oldu, Aktı gözüm yaşı sel oldu, Yaz baharım döndü kış oldu, Sen benden gittin gideli'. Madımak, 27 yıldır sönmeyen bir ateştir. Madımak, 83 milyonun yüreğini yakan bir ateştir. Madımak, 'İnsanım' diyebilen herkesin yüreğini kavuran bir ateştir. 33 insanımızı kaybettiğimiz Madımak’tan 3 gün sonra insanlığın sustuğu bir başka yer Başbağlar’dı. Terör örgütü, yaşananları fırsat bildi, Başbağlar Köyü’ne saldırdı. Vatan bilen, bayrak bilen insanlarımıza kurşun yağdırdı. Kim duyar bu feryadı, kan gölüne, sele bak. İnsanlık yara bağlar, Başbağlar kara bağlar.”

Biz, Madımak’la Başbağlar’ı ayıranlardan değiliz. Biz, Madımak için adım atıp, Başbağlar’da sus pus olanlardan hiç değiliz. Biz, her iki acıyı da, kendi acımız bilenleriz. Biz, insanlık ateşe verilmesin, vicdanlara kurşun sıkılmasın diyenleriz. Allah, 27 yıl önce kaybettiğimiz vatandaşlarımıza rahmet eylesin. Allah, canları ateşe atanları, canlarımıza kurşun sıkanları kahretsin. Allah, milletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN