Salgında kara tablo! Aktif vaka sayısı uçuşa geçti

Salgında kara tablo! Aktif vaka sayısı uçuşa geçti

Koronavirüs salgınında vaka ve can kayıplarındaki artışın yanı sıra aktif vaka sayısındaki yükseliş de endişelendiren boyutlara ulaştı. Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre, Türkiye'de aktif vakalar 1 Mart’ta 105 bin seviyesindeyken, 11 Nisan’da 484 bin seviyesine kadar yükseldi.

Türkiye’de koronavirüs vaka ve can kayıplarından en kötü dönem yaşanıyor. Özellikle Mart ayı ile Nisan ayı arasındaki artışlar korkutan boyutlara ulaştı.   

Sağlık Bakanlığının verilerine göre, Nisan ayının ilk 10 gününde ölümler 2 bin 165 kişiye ulaşırken vakalar da 531 bin 831’e ulaştı.  

AKTİF VAKA SAYISINDA REKOR ARTIŞ  

Aktif vaka sayısında da son bir ayda endişelendiren bir artış yaşandı, yine bakanlığın verilerine göre, 1 Mart’ta 104 bin 660 olan aktif vaka sayısının Nisan ayında 483 bin 661 olduğu görüldü.  

 

 

NİSAN, ŞUBAT VE MART AYINI ÜÇE KATLADI 

Günlük ölümlerin son beş günde 200’ün üzerinde açıklandığı nisan ayı, böylece şubat ayını ikiye, mart ayını ise üçe katlamış durumda. 

Nisan ayında günlük vefat sayısında da rekor kırıldı. 7 Nisan’da açıklanan tabloya göre bir günde 276 vefat gerçekleşti. 

VAKA SAYILARI DA KORKUTUYOR 

Yaşanan vefatların yanı sıra nisan ayından günlük vaka sayıları da korkutan seviyede. 1 Nisan itibariyle 40 binin üzerinde olan günlük vaka sayıları her geçen gün artıyor. 

7 Nisan’da 50 binin üzerine çıkan günlük vaka sayılarında 8 Nisan’da rekor kırıldı. Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı verilere göre 8 Nisan’da 55 bin 941 vaka tespit edildi. Bu sayı şimdiye kadar bir gün içerisinde tespit edilen en yüksek vaka sayısı oldu. 

AKTİF VAKA  NEDİR?  

Aktif vaka koronavirüs teşhisi konulan ve tedavisi devam eden kişiler anlamına geliyor. Tedavi süreçleri evde ya da hastanede olabiliyor.  

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN