ALES ne zaman, saat kaçta? Refakatçiye izin belgesi gerekir mi, nasıl alınır?

ALES ne zaman, saat kaçta? Refakatçiye izin belgesi gerekir mi, nasıl alınır?

Lisansüstü öğrenim görmek isteyen yada akademik kariyer planlaması yapan adayların katılım sağladığı ALES sınavı, 21 Şubat 2021 Pazar günü saat 10.15'te gerçekleştirilecek. Sınava girecek adaylar ve refakat edecek kişiler, sokağa çıkma yasağından muaf olacak. İşte detaylar...

Yılda üç kez yapılan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'nın 2020 yılına ait son sınavı, ertelenmesi dolayısıyla Şubat 2021'de gerçekleştirilecek. Sokağa çıkma yasağından muaf sayılacak adaylara, yanlarında 1 kişi refakat edebilecek.

2020 ALES/2 NE ZAMAN, HANGİ GÜN, SAAT KAÇTA?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) yeni sınav takvimine göre, 2020 yılına ait ALES/2 sınavı 21 Şubat 2021 Pazar günü saat 10.15'te başlayacak. Önceki sınavlarda olduğu gibi saat 10.00'dan sonra adaylar sınav binasına alınmayacak.

ÖSYM'nin konuyla ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"21 Şubat 2021 tarihinde uygulanacak olan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2020-ALES/2) adaylarının, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlanmıştır. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini, ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr internet adresinden 12 Şubat 2021 tarihinde saat 14.00'ten itibaren T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile edinebileceklerdir. 21 Şubat 2021 tarihinde uygulanacak olan 2020-ALES/2 için adaylar, saat 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmayacaktır."

ALES SINAVI İÇİN REFAKATÇİYE İZİN BELGESİ GEREKİR Mİ?

ALES'e katılım sağlayacak adaylar ve yanlarındaki 1 kişi, sokağa çıkma yasağında istisna sayılacak. Refakatçi olarak gidecek kişi için izin belgesi almak gerekmiyor.

Sınav giriş belgelerini yanlarında bulunduran adaylar kısıtlama süresince, sınavın yapılacağı okula gidip gelebilecek. Sınava girmeyecek vatandaşlar için ise sokağa çıkma yasağı devam edecek.

ÖSYM tarafından yapılan sınav günlerinde; sınavlara girecek adaylar, onların refakatçileri ve sınav görevlileri sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ALES sınav giriş belgesini gösteren vatandaşların toplu taşıma araçlarını ücretsiz kullanabileceğini açıkladı.

ÖSYM'nin resmi sosyal medya hesabında yapılan duyuru şöyle:

"İçişleri Bakanlığı Genelgesinde belirtildiği üzere, ÖSYM tarafından yapılacak sınavlara katılacağını Sınav Giriş Belgeleri ile belgeleyen adayların ve adayların yanlarında bulunan refakatçi ile Sınav Görevlileri sınav günlerinde sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacaktır."

ALES SINAV GİRİŞ YERLERİ SORGULAMA SAYFASI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN