2021 ALES saat kaçta başlayacak, ne zaman bitecek? Sınav süresi ne kadar?

2021 ALES saat kaçta başlayacak, ne zaman bitecek? Sınav süresi ne kadar?

ALES sınav süresi 150 dakika olup, saat 10.15 başladı ve 12.45'te sona erecek. 2020 yılında ertelenen lisansüstü öğrenim görmek isteyen yada akademik kariyer planlaması yapan adayların katılım sağladığı ALES sınavı, 21 Şubat 2021 Pazar günü ülke genelinde gerçekleştiriliyor. İşte detaylar...

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından koronavirüs (kovid-19) salgını tedbirleri kapsamında 2021 yılına ertelenen Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2020-ALES/2) gerçekleştiriliyor.

ALES SINAVI SAAT KAÇTA BAŞLADI, KAÇTA BİTECEK?

On binlerce adayın katılım sağladığı ALES, 81 ilde 88 sınav merkezinde ÖSYM tarafından 21 Şubat 2021 Pazar günü gerçekleştiriliyor. Saat 10.15'te başlayan sınav, 150 dakika sonunda saat 12.15'te tamamlanacak. Adayların saat 10.00'dan sonra sınav merkezine alınmadığını hatırlatalım.

ADAYLAR VE SINAV GÖREVLİLERİ SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASINDAN MUAF

ÖSYM tarafından yapılacak sınavlara katılacaklar ile bu kişilerin yanlarında bulunan bir refakatçi ile sınav görevlileri, sokağa çıkma kısıtlamasında istisna sayılacak. Bu kapsamda adaylar, sınava giriş belgesini, sınav görevlileri ise ilgili sınava ait görevlendirme belgelerini yanlarında bulundurmak suretiyle sınav binalarına ulaşım sağlayabilecek.

Adayların ve refakatçi yakınlarının sosyal mesafe kuralına uymaları, maske takmaları ve adaylara refakat edenlerin binaların önlerinde beklememeleri gerekiyor.

Sınav günü nüfus cüzdanını kaybedenlere geçici kimlik belgesi vermek için açık tutulacak nüfus müdürlükleri de ÖSYM'nin internet sitesinden duyuruldu.

SINAV GÜNÜ TOPLUM TAŞIMA ARAÇLARI ÇALIŞIYOR MU?

Geçen yıl 1-12 Ekim'de başvuruları alınan sınav dolayısıyla Zeytinburnu Merkezefendi Anadolu İmam Hatip Lisesi ile İTO Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önünde yoğunluk oluştu.

Sınava giren adayların bazıları sınavın yapılacağı okullara özel araçları ve aileleriyle gelirken, bazıları da toplu ulaşımı kullandı.

Adaylar, erken saatte sınavın yapılacağı okulların önüne gelmeye başladı. Bazı adaylar, cep telefonları ve diğer özel eşyalarını okulların bahçesinin önünde çay ve su satan emanetçilere bıraktı. 

ZABITA EKİPLERİ OKUL ÖNLERİNDE DENETİM YAPTI

ALES sınavının yapıldığı okulların önüne gelen zabıta ekipleri, maske kullanılması ve sosyal mesafe kuralına uyulması konusunda uyarıda bulundu. Okulların bahçesine giren zabıta ekipleri alınan önlemleri denetledi. 

Okul bahçelerindeki yığılmayı önlemek ve sosyal mesafeyi korumak için adaylar ve sınav görevlileri dışında hiç kimse okul bahçelerine alınmadı.

Araçlarıyla okula gelenlerin yakınlarından bazıları araçlarından beklerken bazıları da adayların sınava girmesinin ardından okulların önünde ayrıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN