Aliyev'den Fransa'ya sert tepki: Ermenileri bu kadar çok düşünüyorsa Marsilya'yı versin

Aliyev'den Fransa'ya sert tepki: Ermenileri bu kadar çok düşünüyorsa Marsilya'yı versin

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Macron’un Ermenistan’a desteğine ilişkin yaptığı açıklamada, “Fransa Ermenileri bu kadar çok düşünüyorsa ve onlar için bir devlet kurmak istiyorsa, Marsilya şehrini Ermenilere versin” dedi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Dağlık Karabağ'ı işgal eden ve sivilleri hedef alan Ermenistan'a yönelik desteğine tepki göstererek, "Fransa, Ermenileri bu kadar çok düşünüyorsa ve onlar için bir devlet kurmak istiyorsa, Marsilya şehrini Ermenilere versin, Dağlık Karabağ Cumhuriyetini Marsilya’da ilan etmelerine izin versin. Nede olsa Marsilya'da çok sayıda Ermeni yaşıyor" dedi. 

ALİYEV: FRANSA ÖZÜR DİLEMELİ 

Al Arabiya televizyonuna konuşan Aliyev, Macron'un Suriyeli militanların Dağlık Karabağ'da çatışmalara katılmak üzere Bakü'ye aktarıldığı şeklindeki açıklaması nedeniyle Fransa'dan özür dilemesini talep ettiğini söylemişti. 

Aliyev, “Paralı askerler yok, 100 bin savaşçıdan oluşan bir ordumuz var. Fransa'nın özür dilemesini ve sorumluluk göstermesini talep ediyorum” diye konuşmuştu. 

MACRON NE DEMİŞTİ? 

Macron daha önce '300 Suriyeli militanın Gaziantep üzerinden Bakü’ye aktarıldıklarını' iddia etmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN