Almanya'daki camiler devletin gözetimi altında olacak

Almanya'daki camiler devletin gözetimi altında olacak

Almanya'nın Hıristiyan Demokrat Birliği partisi başkanı Volker Kauder Almanya'da bulunan camilerin devletin gözetimi altında olmasını talep etti. Kauder, teröre karşı mücadele için gözetimin şart olduğunu söyledi.

[Karar]

Son zamanlarda sıkça meydana gelen terör saldırılarını engellemek adına yasalar hazırlamaya çalışan Alman Hıristiyan Demokrat Birliği partisi yeni bir tasarıyla gündeme geldi. Parti başkanı Volker Kauder, Almanya'da bulunan camilerin devletin gözetimi altında olması gerektiğini savundu. Alman gazetesi Berliner Zeitung'a konuşan Kauder "Bu devletin işi. Camileri kesinlikle kontrol etmeli" dedi. 

CAMİLERDE KIŞKIRTICI VAAZLAR

Bu önerisini açıklamaya çalışan Kauder "Camilerde kışkırtıcı vaazlar veriliyor. Almanya seküler bir devlet olduğu için devletin dini olamaz. Bu kabul edilemez bir şey. Bu kuralı herkes benimsemeli ve kabul etmeli. Almanya'da herkes istediği dine ait olabilir ve dilediği gibi dinini de yaşayabilir. Kimsenin insanları polarize etmesine izin veremeyiz. Almanya'da kuralları devlet koyar" diye ifade etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN