Altın neden yükseliyor? Altın yükselir mi? 18 Ağustos anlık altın fiyatları

Altın neden yükseliyor? Altın yükselir mi? 18 Ağustos anlık altın fiyatları


Altın, sert geri çekilmenin arkasından yeniden toparlanma başladı. Peki altın neden yükseliyor? Altın yükselir mi? Gram, çeyrek, yarım, tam ve cumhuriyet altın fiyatları, altının ons fiyatlarına paralel olarak yükseliş grafiği sergiliyor.

Ons altının tekrardan 2 bin dolar sınırına yaklaşmasıyla beraber gram altın fiyatlarında da yükseliş yaşandı. Geçtiğimiz haftalarda 485 TL’leri de aşan, ardından 30 TL birden düşerek sert bir grafik çizen gram altın fiyatları 18 Ağustos Salı sabahına yükselişle başladı.


ALTIN NEDEN YÜKSELİYOR?

Geçen hafta psikolojik sınır olan 2 bin doların altında izleyen ons altın yeni haftaya güçlü bir şekilde başladı. Dün bin 929 dolar seviyesinden güne başlayan ons altın gün sonunda bin 990 dolara kadar ulaştı. 61 dolarlık yükseliş sergileyen ons altın gram altın fiyatlarında da hareketliliğe sebep oldu. Gram altın fiyatlarında dün 16 TL seviyesinde yükseliş görüldü. 18 Ağustos Salı gününe de yüksek seviyelerden başlayan ons altın 2 bin dolar sınırında işlemlerini sürdürüyor. Koronavirüse ilişkin Rusya’nın aşı iddiası dışında herhangi bir gelişme olmaması, ABD ile Çin arasındaki gerginliğin sürmesi, ABD başkanlık seçimlerine ilişkin tartışmaların başlaması altına olan talebi artırıyor.

ALTIN PRİMLİ SEYREDİYOR

Gram altın güne 470.8 TL seviyesinden başladı. En düşük 469.7 TL, en yüksek 477.5 TL seviyesi görüldü. Saat 10:25’ten itibaren gram altın 475.9 TL seviyesinden işlemlerini sürdürüyor.

Ons altın ise güne bin 985 dolar seviyesinden başladı. En düşük bin 980, en yüksek 2 bin 07.6 dolar seviyesi takip etti. Saat 10:25’ten itibaren ons altın 2 bin 02.4 dolar seviyesinde hareket ediyor.

2 BİN DOLAR SEVİYESİ ÖNEMLİ

Ons altında psikolojik sınır olarak görülen 2 bin dolar seviyesi önemli eşik olarak karşımıza çıkıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN