DSÖ'den aşı pasaportu uyarısı: Adaletsiz dağıtım nedeniyle kullanılmamalı

DSÖ Acil Durum Şefi Dr. Ryan, koronavirüs için sözde ‘aşı pasaportlarının’ uluslararası seyahatlerde kullanılmaması gerektiğini söyledi.

SELMAN CÖMERT | KARAR.COM

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Acil Durum Şefi Dr. Michael Ryan, dünya çapındaki adaletsiz aşı dağılımı nedeniyle, Kovid-19 için “aşı pasaportlarının” uluslararası seyahatlerde kullanılmaması gerektiğini söyledi.

Aşı pasaportunu seyahat için bir koşul olarak yürürlüğe sokmayı planlayan ülkeleri uyaran Dr. Michael Ryan, DSÖ’nün aşı pasaportuna ‘şimdilik’ karşı olduğunu belirtti. “Etik hususlar” nedeniyle DSÖ’nün aşı sertifikasına karşı olduğunu hatırlatan Ryan, “aşılamanın tüm dünyada yeteri kadar uygulanmadığını” söyledi.

Ryan, insanlardan aşı pasaportu talep etmenin, eşitsizliğin ve adaletsizliğin daha derin bir etki bırakabileceği konusunda uyardı. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Aşı pasaportu nedir? Hangi ülkelerde uygulanıyor? 'Dijital Yeşil Geçiş' tartışılıyor
Avrupa'ya vizenin rengi yeşil... Türkiye harekete bile geçmedi

Koronavirüs Haberleri