Kılıçdaroğlu'ndan Esad'a deprem taziyesi: İleride kederlerimizi değil ümitlerimizi paylaşmayı umuyorum

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Maraş merkezli depremlerde büyük yıkım yaşayan Suriye'nin Devlet Başkanı Esad'a taziye mektubu gönderdi. Kılıçdaroğlu mektubunda "Size ve halkınıza başsağlığı diliyor, ileride kederlerimizi değil ümitlerimizi paylaşmayı umuyorum" dedi.

Maraş merkezli iki deprem 10 ili enkaz altında bırakırken, Suriye de büyük hasar aldı. En az 5 bin kişinin yaşamını yitirdiği ülke kendilerine yardım ulaştırılmaması nedeniyle dünyaya tepki göstermişti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Suriye'ye taziye mesajı iletmek için Devlet Başkanı Beşar Esad'a mektup yazdı.

Taziye mektubunda "Ülkemizin ve komşu Suriye halkının kayıplarını yüreğimizde hissettiğimizi bilmenizi isterim” diyen Kılıçdaroğlu, halkların ortak acısını paylaştığını söyledi.

Kılıçdaroğlu mektubunda şu ifadelere yer verdi:

“Yaklaşık on beş gündür bölgeyi ziyaret ederek halkıma derman olmaya gayret ediyorum. Ülkemizin ve komşu Suriye halkının kayıplarını yüreğimizde hissettiğimizi bilmenizi isterim.

Bu afetin ve yaşadığımız acının bir kez daha gösterdiği gibi, kederlerimizde de ortak ve komşuyuz. Halklarımızın ortak acılarını paylaşıyoruz. Bu vesileyle size ve halkınıza başsağlığı diliyor, ileride kederlerimizi değil ümitlerimizi paylaşmayı umuyorum."

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (8)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlgili Haberler

Bu kadar vicdansızlık olmaz! Depremzedelerin evsiz kalmasını fırsat bildiler, ev kiralarını 3 katına çıkardılar!
Bunlar da İstanbul'un üçkağıtçıları! Deşifre oldular: Deprem fırsatçılarını aratmıyorlar!
Depremde çocuklarını unutup kendilerini sokağa attılar! 7.5'lik ikinci depremde anaokulunda yaşanan panik kamerada

Güncel Haberleri