Kızartma tavaları nasıl temizlenir? Bu yöntem ile yanmış kızartma tavanızın yeni alınmıştan farkı kalmayacak...

Tencere ve tavalarınızı ister bulaşık makinesinden ister elde yıkayın , bazen pişirme kaplarınızın temizlenmesi için ekstra bir desteğe ihtiyaç duyarsınız. Tencere ve tavaları kabartma tozu ile temizlemek bu desteği sağlayabilir. Kabartma tozu, yapışan yiyeceklerden ve zor lekelerden kurtulmak için yumuşak bir ovma etkisi yapar.

İşte pişirme kaplarını ve fırın kaplarını temizlemek için kabartma tozu kullanma hakkında bilmeniz gerekenler.

KIZARTMA TAVALARINI KABARTMA SODASI İLE NE SIKLIKLA TEMİZLEMELİSİNİZ?

Kabartma tozu aşındırıcı olmadığı için tencere ve tavalarınızın derinlemesine temizlenmesi gerektiğinde kullanabilirsiniz. Bu, onları her kullandığınızda olduğu kadar sık ​​olabilir veya bu yöntemi en inatçı, yapışmış yiyecek ve leke durumları için ayırabilirsiniz.

YANMIŞ TAVALAR NASIL TEMİZLENİR?

Tavayı yakan herkes, yanık izlerini temizlemenin ne kadar zor olduğunu bilir. Bir dahaki sefere bu olduğunda, yanığı kabartma tozu ve suyla pişirin.

TAVAYA KABARTMA TOZU SERPİN

Tavanızın içini kabartma tozu ile kaplayın ve ince bir macunsu çözelti yapmak için su ekleyin.

YANMIŞ TAVAYI ISITIN

Tavayı ocakta kaynama noktasına gelene kadar ısıtın ve ardından ocaktan alın.

TAVANIZ SOĞUYUNCAYA KADAR BEKLEYİNN VE SİLİN

Çözeltinin soğumasını bekleyin ve yanmış yiyecekleri çıkarmak için kabı silin veya fırçalayın.

TENCERE VE TAVANIZI DAHA UZUN SÜRE TEMİZ TUTMANIN İPUÇLARI

Tencere ve tavaları yıkamadan önce daima soğumaya bırakmalısınız; özellikle sıcak paslanmaz çelik pişirme kapları, suya batırıldığında veya soğuk su ile sıçradığında bükülebilir.

Çelik yünü, ovma süngerleri, fırın temizleyicileri, çamaşır suyu veya güçlü aşındırıcı temizleyiciler kullanmaktan kaçının; bunların tümü pişirme kaplarınızı çizebilir.
Su lekelerinin ve beyaz kuru kalsiyum lekelerinin oluşmasını önlemek için, tavalarınızı temizledikten hemen sonra iyice kurulayın.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Hayat Haberleri