Halılarınızı yıkamadan pırıl pırıl yapabilirsiniz! İşte ilk defa duyacağınız o pratik yöntem

Halılarınızı yıkamadan pırıl pırıl yapabilirsiniz! İşte ilk defa duyacağınız o pratik yöntem

Halılarınızı evde temizlemek için mısır nişastası kullanmaya ne dersiniz? Kış hazırlıkları başladı ve evlerinize ilkbahar da kaldırdığınız halıları yeniden sereceksiniz. Ama tertemiz halılarınızın üzerine meyve suyu, yağ veya başka şeyler dökülürse ne yapacaksınız? İşte hem ucuz hem de kolay yöntem.

Bir ev sahibiyseniz, halınızı temizlemek muhtemelen düzenli olarak endişelendiğiniz bir durumdur. Halılar çok güzel ve her evi daha güzel yapıyor ama temizlenmesi ve bakımı zor oluyor. Bu nedenle, ev sahiplerinin çoğu zaman halı temizleme makinelerine ve malzemelerine sadece bunu yapmak için para harcaması gerekir. Bu, sınırlı bir bütçeye sahip ev sahipleri için gerçekten maliyetli olabilir, bu yüzden bazıları halılarını ellerinden geldiğince temiz tutmaya çalışır yada halıların verdiği güzellikten feragat etmelerine neden olur.

Halınızı temizlettiğinizde ise “paranızdan en iyi şekilde yararlanmak” için halınızı kullanmayı erteliyorsanız, bu yöntem tam size göre. Bugün size evde halınızı temizlemek için mısır nişastası gibi ucuz ve sıradan bir ürünü nasıl kullanabileceğinizi anlatacak .

basliksiz-1-kurtarildi.jpg

HER EVDE BULUNAN MISIR NİŞASTASI HALILARINIZDA DA MUCİZELER YARATIYOR

Mısır nişastası , genellikle dünyanın her yerinde sayısız mutfak dolabında bulabileceğiniz ucuz ve yaygın bir üründür. Yemek pişirmede ve hamur işlerinizde gerçekten kullanışlıdır ancak mutfak dışında da mısır nişastasının kullanımları vardır. Bu kullanımlardan biri de lekeleri çıkarmak ve halıyı temizlemektir.

hali-temizligi-ve-nisasta.jpg

YENİ TEMİZLETTİĞİNİZ HALINIZA YAĞ DÖKÜLÜRSE

Halınızı temizlemek istiyorsanız mısır nişastasını birkaç şekilde kullanabilirsiniz. Birincisi, yabancı maddeleri emmeye yardımcı olduğu için su veya yağ içeren dökülmelerin üzerine serpebilirsiniz, böylece halınızın güzelliğini evde kolayca geri yükleyebilirsiniz. Halınızın yağ dökülen bölgesine serpin, birkaç dakika orada bırakın ve ardından halı liflerinizdeki yağı veya diğer ıslak parçacıkları çıkarmaya yardımcı olmak için bir kez vakumlayın.

hali-temizligi.jpg

MISIR NİŞASTASI VE BEYAZ SİRKE İLE MACUN YAPIN

Halı lekeleriyle uğraşıyorsanız, karışıklığı temizlemeye yardımcı olması için mısır nişastasını da kullanabilirsiniz. Halınızdaki lekeleri çıkarmaya yardımcı olacak bir temizleme macunu elde etmek için biraz mısır nişastası ve biraz beyaz sirkeyi karıştırabilirsiniz. Temizleme macunu hazır olduğunda, etkilenen bölgeye uygulayın ve sertleşmesini bekleyin. Sertleştiğinde, kurumuş macunu yavaşça almak için kör bir bıçak kullanın ve ardından bir elektrikli süpürge kullanarak kalıntıyı çıkarın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN