Çılgın Sedat kimdir, gerçek adı ne, aslen nereli, kaç yaşında, evli mi, eşi kim?

Gerçek ismi Sedat Kapurtu olan Çılgın Sedat, şarkıları ve danslarıyla 2000'li yılların başında büyük beğeni toplayan şarkıcılar arasındaydı. Çılgın Sedat'ın eski hali ile şimdiki halini kıyaslamak isteyen hayranları, Sedat Kapurtu'nun yaşam öyküsünü de araştırıyor. İşte, Çılgın Sedat biyografisi...

Bir dönem TV8 ekranlarında yayınlanan Survivor isimli programın yarışmacısı da olan Sedat Kapurtu (Çılgın Sedat), serebral palsi hastası oğlu Siraç'ın rahatsızlığı nedeniyle sıkıntılı günler yaşadı. Müge Dağıstanlı ile Gülşen Yüksel'in sunduğu '2. Sayfa' programına katılan Sedat Kapurtu, geçmişte yaşadığı sıkıntılı günler hakkında şöyle konuşmuştu: "Geçen günlerde ben sahnedeyken oğlumu ambulansla hastaneye kaldırdılar. Ben sadece telefonda onu izledim. Sahnede olduğum için gelen insanları eğlendirmek için gidemedim. Haftada sadece bir gün işe gidiyorum onunla da her şey çok zor oluyor."

SEDAT KAPURTU'NUN HAYATI VE KARİYERİ

Sahne adıyla Çılgın Sedat olarak tanınan Sedat Kapurtu, 1 Kasım 1973 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi.

Aslen Sivaslı olan ünlü şarkıcı 16-17 yaşlarındayken mahalle arasında futbol oynayarak spora yöneldi. Çılgın Sedat'ın 44 yaşındaki kardeşi Vedat Kapurtu da futbolla ilgilenmiştir.

Futbol kariyerine nokta koyarak müzik alanında çalışmalar yapan Sedat Kapurtu'nun kardeşi ise profesyonel futbolcu olarak kalecilik yapmaya devam etmektedir.

Sedat Kapurtu, 4 sene Kadıköy Halk Eğitim merkezinde eğitim aldıktan sonra şan bölümü okudu. 17 yaşındayken tar ve cümbüş çalmaya başlayan Sedat Kapurtu'ya hocası cümbüş hediye etmiştir. Hocasının aynı yıl vefat etmesinin ardından evlatları, cümbüşü babamızdan yadigar diyerek almışlardır. Çok iyi bir cümbüş ustası olabilecekken yaşadığı bu durumun ardından Sedat Kapurtu sazına küsmüş bu tarihin ardından cümbüşü eline hiç almamıştır. İyi bir müzik kulağına sahip olan Çılgın Sedat, bağlama, davul, bateri, klavye, kanun çalabilmektedir.

Müzik alanındaki yoğun temposunun yanı sıra spordan da geri durmayan Çılgın Sedat, yıllarca karate, kickbox, taekwondo sporu ile ilgilenmeye devam etmiştir. 1 Eylül 2008 tarihinde Zeytinburnuspor'da profesyonel futbolculuğa başlamıştır. 1 Temmuz 2011 tarihine kadar devam ettikten sonra futbola veda eden Çılgın Sedat, 2 sene Zeytinburnu'nda 3 sene de amatör olarak sürdürdüğü futbol hayatını noktaladı. Çılgın Sedat, aynı zamanda 'Muaythai' hakemliği de yapmaktadır. Küçük yaşta katıldığı ses yarışmasında ikinci olan Çılgın Sedat, kuaförlükten futbola, futboldan şarkıcılığa birçok meziyeti olan bir isimdir.

2014 yılında 'Çılgın Sedat İle Çılgın Show' adında her pazartesi ekranlarda yer aldı. 2015 yılında eşi Özlem Kapurtu ile beraber sunuculuğunu İlker Ayrık'ın yaptığı 'Ben Bilmem Eşim Bilir' yarışmasına katıldı. Çılgın Sedat, 2016 yılında Mersin'de 'Club Çılgın' adında bir eğlence mekanı açtı; ancak mekanı 11 Ekim 2016 tarihinde çıkan bir yangın neticesinde kül oldu.

SEDAT KAPURTU'NUN ÖZEL YAŞAMI

1973 tarihinde doğan Çılgın Sedat, 2022 yılı itibarıyla 49 yaşında ve akrep burcu.

Sedat Kapurtu, 2005 yılında Özlem Kapurtu ile evlendi.

Siraç ve Yağız Kapurtu adında 2 oğlu vardır.

Sosyal paylaşım sitesi Instagram'da @cilginsedatofficial kullanıcı adıyla bulunan Sedat Kapurtu, Twitter'da ise @CILGINSEDAT58 olarak yer almaktadır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Zeynep Beşerler kimdir, kaç yaşında, aslen nereli, evli mi? İşte hayat hikayesi
Sinan Zorbey kimdir, kaç yaşında, aslen nereli, evli mi, şimdi ne yapıyor?
Ebru Gündeş boşandı mı, sevgilisi kim? İşte Ebru Gündeş'in evlilikleri

Karar Biyografi Haberleri