Türk İlaç, Rus KoviVak aşısı için mutabakat zaptı imzaladı

Türk İlaç, Rus KoviVak aşısı için mutabakat zaptı imzaladı

Türk İlaç ve Serum Sanayi şirketinin, Rus koronavirüs aşısı Kovivak’ı geliştiren Çumakov Enstitüsü ile bir mutabakat zaptı imzaladığı belirtildi. Söz konusu anlaşmanın, Türk şirketinin Kovivak satın almasını içeren kontratın önünü açan bir adım olduğu kaydedildi.

Türk İlaç ve Serum Sanayi şirketi tarafından yapılan açıklamada, Türk İlaç ve Serum Sanayi şirketi ile Rusya Bilimler Akademisi bünyesinde faaliyet gösteren Çumakov Araştırma Enstitüsü arasında imzalanan mutabakat zaptı ile Rus yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı KoviVak’ın Türkiye’de üretilmesi ile ilgili kontratın önünü açan bir adım olduğu ifade edildi.

Daha önce Türk İlaç ve Serum Sanayi A.Ş. Başkanı Berat Battal, Sputnik’e demecinde Sputnik Light aşısı ile Çumakov Merkezi'nin geliştirdiği KoviVak aşısını Türkiye'de üretmek için görüşme halinde olduklarını, bir ay içinde anlaşmaya varılabileceğini belirtmişti.

Battal’a göre şirketin mevcut üretim kapasitesi, ayda 100 milyon doz aşının üretimini sağlıyor, ileride ise kapasite artırılabilecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN