Bu Besinler Kolesterolün Canına Okuyor Kalp Hastalıklarını Ortadan Kaldırıyor! İşte Kolesterole En Faydalı O Besinler!

Bu yiyecekleri düzenli olarak tüketmek kolesterole veda etmek anlamına geliyor diyebiliriz. Kolesterole iyi gelen ve kalp rahatsızlığı riskini en dip seviyelere indiren bu besinler sayesinde yaşam kaliteniz çok daha artacak.

Lifli gıdaların önemli faydaları arasında kolesterol düşürücü etkisi safra asitlerini bağlar ve diyette bulunan toplam yağ ve kolesterol alımını düşürür, ayrıca daha uzun zaman tokluk hissi yaratır. Bu özelliği de, bir ölçüde besin alımının azalmasını sağlar. Bazı araştırmalar göre lifli gıdalar tüketmek kolesterolü düşürmesinin yanı sıra kalp hastalıklarına yakalanma riskini de %9 oranında azaltıyor.

Günde 7 gram lif tüketmek felç olma riskini %7 oranında düşürüyor. Karışık diyet programlarının yanı sıra günlük yiyecekleriniz arasına ihtiyacınız olan lifli besinleri eklemenin fazla kilolardan daha hızlı kurtulmanızı sağladığı da uzmanlar tarafından kanıtlanmış bir gerçek olarak ön plana çıkar.

KURUYEMİŞLER

Badem, Ceviz ve diğer kuru yemiş ailesinden olan besinler çiğ, tuzsuz ve şekerle kaplı olmamaları gerekiyor. Çoklu doymamış yağ asitlerinden daha zengin olarak bilinirler.

İLAÇ NİYETİNE AVOKADO

Avokado tekli doymamış yağ asitlerinden daha zenginler. HDL'yi yani iyi kolesterolü artırmaya ve LDL'yi kötü kolesterolü düşürmeye imkan sağlar. Beta sitosterol isimli bitki bazlı bir yağ içermesi ile bu sayede gıdalardan emilen kolesterol miktarının azalmasını da yardımcı olur. Fakat gün içinde 1 taneden fazla avokado tüketmemek sizin için daha iyi oalcaktır. Aynı zamanda avokado çok miktarda lutein içerir. Yapılan çalışmalara göre ½ bardak günlük lutein zengini besin tüketilmesinin damarlardaki tıkanmaların önüne geçerek kalp krizi risklerini azalttığı ortaya çıkmıştır.

LİF KAYNAĞI PATATES

Tatlı patatesin içerisinde A, C, B ve B6 vitaminlerini yer alır. Son derece önemli bir lif kaynağıdır. Vitaminlerin yanı sıra lif, fosfor, bakır, manganez ve potasyum da kendisinde barındır ve oldukça da faydalıdır. Tok tutma özelliği ile aniden bastıran açlıkların önünde engel gibi durur ve kilo vermenize destek olur. Karaciğer yağlanması, kalp krizi riskini de azaltır. Özellikle cilt ve prostat kanseri riskini de azaltmak için yardımcı olur. Aynı zamanda kolesterolü düşürmek için yardımcı olur ve içerisinde lif olduğu için sindirim sisteminin düzenli olarak çalışmasını sağlar.

EN SAĞLIKLI YAĞ ZEYTİNYAĞI

Dünya üzerinde en sağlıklı yağ olarak bilinen zeytinyağı, tekli doymamış yağ asitlerinden zengindir ve LDL kolesterolün düşmesini sağlar.

SOMON VE FARKLI YAĞLI BALIKLAR

Somon ve farklı yağlı balıklar Omega 3, LDL kolesterolün düşmesi için destek olur. Beslenmede doymuş yağların yanı sıra çoklu doymamış yağ asitlerinin tercih edilmesi yapılan çalışmalara göre yüzde 4’e kadar iyi kolesterolü artırmakta faydalıdır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Sağlık Haberleri