Kanarya gole doyuruyor

Dünya Kupası nedeniyle liglere verilen arada 4 hazırlık maçına çıkan Fenerbahçe rakip filelere 12 gol gönderdi. Bu sezon resmi ve özel olmak üzere toplam 35 müsabakaya çıkan Sarı-Lacivertli ekip, 89 defa gol sevinci yaşarken hücum performansı ile göz doldurdu.

Süper Lig ve Avrupa Ligi’nde attığı gollerle adından söz ettiren Fenerbahçe, Dünya Kupası nedeniyle verilen arada da gol yollarındaki etkinliğini devam ettiriyor. Fenerbahçe, Jorge Jesus ile beraber skorer bir görüntü çiziyor. Dünya Kupası arasında 4 hazırlık maçında 12 gol atan takım, sezon başından beri oynadığı 35 karşılaşmada tam 89 gol kaydetti. Dünya Kupası arasında oynadığı 4 maçı da kazanan ve rakip filelere 12 gol bırakan Fenerbahçe’de Jorge Jesus’un oyun sisteminden ödün vermemesi camianın yüzünü güldürdü.

Jorge Jesus’un öğrencileri, oynanan 4 hazırlık karşılaşmasında resmi maç gibi mücadele etti. Fenerbahçe, sırasıyla Vallecano, Villarreal, Alanyaspor ve Salernitana’yı devirdi. Hazırlık maçlarında 3 gol ortalaması yakalayan Fenerbahçe, şimdiden sezonun ikinci bölümü için hazır olduğunu gösterdi.

Teknik direktör Jorge Jesus yönetiminde bu sezon gol yollarında son derece aktif olan ve başarılı işlere imza atan Fenerbahçe hazırlık maçları da dahil toplamda 35 maç oynadı. Sezon başından itibaren resmi ve özel olmak üzere toplam 35 müsabakada 89 gol atan Kanarya, hücum hattıyla göz doldurdu. Maç başına 2.5 gol ortalaması yakalayan Jesus’un takımı, daha 2022 yılı tamamlanmadan 100 gol barajına yaklaştı. Süper Lig ve Avrupa’da oynanan 25 resmi maçta 60 gol atan Fenerbahçe, henüz Türkiye Kupası maçlarına da başlamadı. Hazırlık müsabakaları özelinde bakıldığında da hem sezon öncesi hem de Dünya Kupası arasında çıkılan 10 maçta 39 gol kaydedildi.

Milli takımlara giden oyuncular ve sakatlığı bulunan isimler nedeniyle eksik bir ekiple sezona hazırlanan Fenerbahçe’de teknik ekip, eksiklere rağmen sistemin etkisini sürdürmeyi başardı. Devamlı rotasyona giden Portekizli teknik adam, bu hamlenin meyvelerini sistemin etkinliği ile alıyor. Öte yandan Belçika Milli Takımı elenir elenmez Türkiye’ye dönerek Antalya kampına katılan Michy Batshuayi de teknik heyetin saygısını kazandı. Ligin ilk bölümünde 13 maçta 8 gol+1 asist ile müthiş bir grafik çizen başarılı forvet, Salernitana maçında penaltıdan fileleri havalandırarak formunu koruduğunu gösterdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Performansıyla göz doldurdu: Gue Sung Kanarya’nın radarında
Kanarya arada hız kesmiyor
Fenerbahçe'de transfer dönemi öncesi bomba! O ismi renklerine bağlıyor

Spor Haberleri