Pastaneler Bile Sizi Kıskanacak! Bu Şekerpare Tarifini Pastaneler Sır Gibi Saklıyor! İşte Meşhur Şekerpare Tarifi

Türk mutfağında yer alan şekerpare tatlısı şerbetli ve hamurlu tatlı olması yanı sıra üzerine tuzsuz fındık, fıstık, badem, ceviz vb. kuruyemişlerinde eklendiği enfes tatlılardan biri. Çeşitli yapım teknikleri olan şekerparenin, değişmeyen tek özelliği şerbetli olmasıdır. Sevilen şerbetli tatlılar arasında ilk sıralarda yer alan şekerpareyi sizlerde tarifimizi deneyerek damaklarınızda enfes tat bırakacaksınız…

Tam kıvamında ve lezzetinde yapılmış bir şekerpareye karşı koymak oldukça zordur. Tarihçesi çok eskiye dayanan şekerpare popülerliğini ve lezzetini günümüze kadar kaybetmedi. Her lokmasında ayrı bir tat alacağınız, Türk mutfak kültürünün en özel lezzetlerinden biri olan şekerparenin işte ayrıntılı tarifi...

ŞEKERPARE İÇİN MALZEMELER

250 gr margarin
2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
Üzeri için fındık


ŞERBETİ İÇİN

4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
4-5 damla limon suyu

ŞEKERPARENİN HAZIRLANIŞI

Öncelikle şerbetimiz için şekerimizi ve suyu tenceremize ekleyip kaynatalım. Kaynayınca içine limon suyunu sıkalım. Kaynayan şerbetimizi soğumaya bırakalım.

Ayrı bir kapta oda sıcaklığındaki margarini, yumurtayı, sıvı yağı, irmiği, pudra şekerini elimizle karıştıralım. Daha sonra unu azar azar ekleyelim. Unla birlikte kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyelim. Şekerparenin püf noktası hamurunun kulak memesi kıvamında olmasıdır. Bu yüzden kontrollü bir şekilde unu eklemekte fayda var.

Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar kopartıp elimizle yuvarlıyoruz ve şekil veriyoruz. Yağladığımız fırın tepsisine yada borcama diziyoruz. Şekerparenin üzerine çok bastırmadan fındıklarımızı yerleştiriyoruz.

Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 35 dakika pişiriyoruz. Renginin altın sarısı olmasına dikkat ediyoruz. Pişen şekerparelerimize soğuttuğumuz şerbetimizi her yere eşit dağılacak şekilde döküyoruz. Şekerparenin ikinci püf noktası da tatlının sıcak, şerbetin soğuk olmasıdır.

Afiyet olsun.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Görümceniz Çatır Çatır Çatlayacak! Bu Şerbetli Tatlı Tarifi Görümce Çatlatıyor

Yemek Tarifleri Haberleri